U znak sjećanja na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana

Objavljeno: 14/05/2020

GOSPIĆ- Na današnji dan prije 98 godina rođen je prvi hrvatski predsjednik i osnivač Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franjo Tuđman. Političar, povjesničar, državnik; čovjek koji je stvorio hrvatsku samostalnost i neovisnost. Na tragu njegove državotvorne ideje, razvoja demokracije i ostvarenju sna hrvatskoga čovjeka o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, njegov lik i djelo ostaju trajna i neizmjerna vrijednost svima nama kao i našim budućim naraštajima.

S posebnim pijetetom, članice i članovi gospićke Hrvatske demokratske zajednice, zapalili su svijeće i položili vijenac ispred biste predsjednika Tuđmana uz prigodne riječi molitve, gospićkog župnika M.Vazgeča.

U izaslanstvu predvođenim predsjednikom Zajednice utemeljitelja  HDZ-a „dr.Franjo Tuđman „– Miroslavom Petryjem, bili su i predstavnici Povjerenstva GO HDZ-a Gospić,  Temeljnog ogranka grada Gospića, Mladeži HDZ-a i predsjednik Zajednice branitelja  HDZ-a „Gojko Šušak“, LSŽ Pajo Brkljačić.

„Možete mi evo, uzeti i slobodu pa i život, ali ne i misao , ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam!“ (dr.Franjo Tuđman)

 

Povjerenstvo GO HDZ-a Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima