Unutarstranački izbori u HDZ-u, debeli demokratski iskorak unatrag!!!

Objavljeno: 21/08/2018

GOSPIĆ- U nedjelju 2.rujna u Gospiću se trebao dogoditi praznik demokracije! Upravo je praznik demokracije sintagma koju toliko često koriste članovi HDZ-a kada najavljuju neke izbore. No, kada se dešavaju izbori u njihovoj kući onda nema ni praznika ni demokracije.

HDZ-ovci u Gospiću moći će birati između dva kandidata: Ivice Radoševića i Milana Kolića. Već tu je jasno da nema ni praznika ni demokracije. HDZ-ovci će moći birati samo između dvije osobe, između čovjeka koji donosi novosti u stranku, Ivice Radoševića,  i starog HDZ-ovca, Milana Kolića,  koji je već godinama u vrhu stranke. Vjerujemo da nitko od HDZ-ovaca nije zaboravio kako je Milan Kolić dovukao cijelu svoju obitelj kada se kandidirao za župana. Amerikanizirana kampanja, Milan i njegova supruga, kćeri, unuci, oduševljeni HDZ-ovci, svi sretni. Par dana kasnije Milanova kampanja ode u” vrit”, kandidat za župana je jedan i jedini Darko Milinović. Objašnjenje, “Milan je bolestan i njegovo stanje ne može podnijeti napetu kampanju i 24-satni posao župana“.

Na sreću moj imenjak Milan Kolić brzo je ozdravio pa je nakon svega nekoliko mjeseci postao savjetnik u Lika-cestama,a sada je i kandidat za šefa gospićkog HDZ-a. To otprilike znači ovo: “dok 8 sati radi u Lika cestama ne bi se trebao baviti politikom,a kamoli stranačkom kapanjom. Onda mu preostaje 16 sati za rad na terenu. A sudeći prema blogerima i takozvanim medijima koji prate njegov rad tih se 16 sati za čas potroši. Malo u Žabicu, pa malo u Bilaj, pa malo u Ribnik. A mora čovjek i spavati…”

Čudna je HDZ-ova kampanja. Ličani su mahom katolici, vjeruju u Boga i svoje popove. No i popovi su ljudi, lako ih se “nagovori” da se slikaju samo s jednim kandidatom i njegovim pajdašom, također kandidatom,ali za nešto nižu razinu.  Ne bi li baš crkva trebala biti neovisna o politici. Pa čak i ako je neki pop fan Dade Milinovića možda bi trebao reći “neću se slikati, ja sam ipak pop svih vjernika“. No nisu naši popovi takvi, izgleda da je i njima vlast slast. Nadam se da  Mili Čančaru i Zlatku Sušiću nije, no možda bi se i oni trebali ograditi od naslikavanja s pojedinim kandidatima. Možda bi i biskup Zdenko Križić trebao pozvati na to jer crkva je ista za sve, kao i njihovi “radnici”. Ili nisu, pa je Crkva jedna za Dadu, a jedna za Mačka???

Naravno, postoji još jedna nedemokratska i nedemokratična stvar u ovoj HDZ-ovoj kampanji. To je, naravno, ucjenjivanje radnim mjestima. Stidljivo, baš onako kako su i navikli i kako moraju, HDZ-ovci šaputaju kako ih se saziva na skupove, kako se njihovim radnim mjestima ucjenjuje ako neće niti uz jedno krilo HDZ-a. Jadno, zar ne? Pa zar ste stvarno takvi bijednici da nemate “muda” reći, “ja svoj posao radim pošteno, na natječaju sam dobio/la posao i neće mene nitko ucjenjivati”? Ili ste naravno svi dobili poslove preko veze, stranačke, zastavice i NJEGA pa morate raditi, šutjeti i trpiti??? Jadno, zar ne. I kada ovih dana krenete na svoja biračka, unutastranačka mjesta, a sutra na svoja uhljebnička radna mjesta zapitajte se je li Vam plaću dao ON iz svoga džepa ili se Vaša plaća isplaćuje iz penzije neke bakice iz Trnovca, nekog radnika u pilani kod Čičine, nekog konobara kod Jure iz Prašine, koji se inače priklonio jednoj HDZ-ovoj struji, ili Vam plaću dajemo svi mi zajedno,a Vi “crnčite” u gradu Gospiću, županiji, policiji,a onda poslije podne letate po HDZ-ovim skupovima i radite razdor među narodom.

Dragi HDZ-ovci, dignite svoj glas protiv bilo kakvih prisila, iziđite na izbore 2.rujna ili bilo kojeg datuma kada trebate, i glasajte razumno i slobodno.

 

Milan Tomašević

 

 

Možda Vas zanima