Zahvala Ernesta Petrya biračima

Objavljeno: 31/05/2021

Poštovani žitelji Ličko-senjske županije,

prije svega želim Vam se od srca zahvaliti na snažnoj i brojnoj podršci te na izboru za novog ličko-senjskog župana. Ovim putem želim jasno poručiti kako ću posao župana obavljati odgovorno, odvažno, pošteno i na dobrobit svakog stanovnika naše županije.

Pred nama je puno posla. Potrebne su nam značajne i dubinske promjene u vođenju Županije. Tim kojemu ću biti na čelu naredne četiri godine spreman je i sposoban učiniti upravo to: pokrenuti pozitivne promjene, pokrenuti projekte kojima ćemo zadržati mlade i otvoriti nova radna mjesta, otvoriti Županiju svim građanima, postati najbolji mogući partner Vladi Republike Hrvatske te okupiti sve ljude dobrih i plemenitih ideja kako bismo zajedno radili na razvoju našeg kraja.

Ovo je pobjeda ispravnih politika, pobjeda politike ujedinjenja, zajedništva, pozitivnih promjena i tima koji je te promjene najavio. S posebnim zadovoljstvom mogu istaknuti i to kako je HDZ još jednom potvrdio kako je najjača politička snaga u Ličko-senjskoj županiji. Ovi izbori pokazali su kako su naši birači okrenuti budućnosti, te kako su naši sugrađani rekli jasno „NE!“ dosadašnjoj politici, načinu upravljanja i lažima s kojima smo se suočavali tijekom predizborne kampanje.

Jasno želim poručiti i to da ćemo već od sutra krenuti s radom na boljitku našeg kraja, te da ću kao župan aktivno surađivati sa Županijskom skupštinom u kojoj će, uvjeren sam, većinu činiti HDZ s partnerima. Upravo takva stabilna vlast na županijskoj razini omogućit će nam preduvjete za potrebne promjene te brzo pokretanje ključnih projekata.

Još jednom i ovim putem želim pozvati sve građane na suradnju, konstruktive rasprave i prijedloge. Zahvaljujem i svima onima koji su jučer – simbolično upravo na Dan državnosti izašli na birališta i dali svoj glas ispunivši građansku dužnost. Želim zahvaliti i svim volonterima, svim članovima HDZ-a, mojem timu i koalicijskim partnerima na svesrdnoj podršci. Čestitam i svim novoizabranim gradonačelnicima, načelnicima, članovima Županijske skupštine te predstavnicima gradskih i općinskih tijela. U meni i HDZ-u svi oni imat će iskrenog partnera, kvalitetnog suradnika i konstruktivnu podršku kako bismo zajedno razvijali naš kraj.

Ličko-senjska županija od danas okreće novu stranicu, a uvjeren sam kako ćemo zajedno učiniti naš kraj boljim za život svakom pojedincu, oživjeti potencijale koje naša županija ima te biti nositelji pozitivnih promjena.

 

Župan Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur.

Možda Vas zanima