Župan Darko Milinović: “Za Liku će se tražiti karta više”!!! Nadamo se da će mu se ta želja konačno ispuniti

Objavljeno: 19/12/2017

GOSPIĆ- Povodom nadolazećih Božićnih i novogodišnjih blagdana održan je županijski prijem. Na poziv župana Darka Milinovića odazvala se velika skupina ljudi koji nešto znače u ovoj županiji, politički, gospodarski, kulturno,sportski… Župan se pohvalio sa dva velika uspjeha, imamo Teu, Miss Hrvatske i imamo mladoga pjevača Mateja koji je sudjelovao na  jednom showu na jednoj od moćnih hrvatskih televizija. Ruku na srce, ni Tea ni Matej nisu uspjesi ni županije ni grada Senja ni društva općenito, oni su plod velikog i nesebičnog rada svojih obitelji, naravno uz primjesu zaslužnih gena.

No, vratimo se županovom prijemu. U svome govoru Milinović se zahvalio svima što su došli. “Pred nama je vrijeme Božića, vrijeme kada se svi preispitivamo što smo napravili u svojim obiteljima, mjesnim zajednicama, općinama, gradovima i svojoj Hrvatskoj. Svatko od nas je dao obola u svemu onome što se događalo u proteklih godinu dana“- kaže Milinović i dodaje da smo svi zaslužni i za loše i za dobro. “Ja sam dragi prijatelji rekao prije dosta, možda desetak i više godina da će se u ovoj županiji tražiti karta više i ne uzmičem ni korak nazad u ime te ideje. Dobro je da se zna, teško je to promovirati jer u vremenu javnog djelovanja teško možete promovirati ono dobro. No spomenuti ću samo nekoliko projekata kao što je Razvojni centar u Gospiću za koji je osigurano 2,5 milijuna eura, proces plinofikacije 13 milijuna eura. Veliki projekt tiče se velikog dijela županije, vodoopskrba, aglomeracija i odvodnja na Plitvičkim Jezerima, projekt od 50-ak milijuna eura, obnova luka. Nabrojio sam oko 100 milijuna eura projekata koji su u 6 mjeseci u ovoj županiji osigurani i u visokom su stupnju realizacije. “-kaže Milinović i još jednom dodaje da će se tražiti karta više za ovu županiju, jer već i sada se traži karta više za Senj, Karlobag, Novalju, Plitvička Jezera. Kaže župan da se traži karta više i za građevinsko zemljište jer Dalmatinci grade u Lovincu i Podoštri(?). Smatra Milinović da se karta više traži i za poljoprivredno zemljište, te da danas ima više goveda u Lici nego prije domovinskog rata.

U Božićnom duhu (nadamo se) Milinović je pozvao općinska i gradska vijeća da dobro razmisle o formiranju proračuna kako bi svi radili za dobrobit svih žitelja. Nakon njegova govora Božićne pjesme pjevali su članovi Gradskog zbora Vile Velebita iz Gospića, Božji blagoslov među vjernike s neba je spustio biskup Zdenko Križić, nakon toga nešto se malo objedovalo,a onda se svatko vratio svojoj surovoj stvarnosti.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima