IDEJA ZA PRODUŽENI VIKEND: Legende Plitvičkih Dolina

Objavljeno: 19/06/2018

Još nas samo nekoliko dana dijeli do dugoočekivane manifestacije Legende Plitvičkih Dolina!

Ostalo je još malo vremena do 23. lipnja, dana kada će u Općini Rakovica, kod Starog grada Drežnika oživjeti Legende Plitvičkih Dolina. Serežani, Japodi, Eugen Kvaternik, rijeka Korana… svi oni na jedan dan dolaze kod Kule pokazati posjetiteljima dio bogate povijesti i tradicije plitvičkog kraja.

Radionice za sve generacije

Već u podne program počinje raznolikim kreativnim radionicama za djecu i odrasle. Nakon što upoznaju „oživljene“ legende, posjetitelji će u njihovom društvu prateći kartu tražiti „neotkriveno blago“, sudjelovati u maloj školi arheologije za djecu, zabaviti se trčeći u jutenim vrećama, iskušati snagu u bacanju kamena iz praćke i naravno slikati se u prekrasnim povijesnim kostimima. Bit će tu i transformacije u povijesne likove oslikavanjem lica te atraktivna radionica quiling tehnike – obrade papira koja seže još u renesansno doba.

Nešto ranije, u 10 sati počinje i posebna, čak šest sati duga biciklistička tura „Legends of Plitvice Valleys Bike Tour“ na koju se svi mogu prijaviti te ovu manifestaciju iskusiti na dva kotača duž prekrasne rute Plitvičkih Dolina. U planu je obilazak Baraćevih špilja, Eko tržnice, te povratak do kule gdje će posjetitelje dočekati kostimirane Legende.

Tko su Legende Plitvičkih Dolina?

Cijeli dan posjetitelji će se moći družiti s glavnim zvijezdama – povijesnim ličnosti koje su obilježile ovaj kraj i tako iz prve ruke saznati sve o njima. To su Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; ozbiljni Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita koje će posjetitelji moći i vidjeti, pa i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

NRAK1

Gastro dvoboj uz gostovanje Steve Karapandže

U 16:30 počinje atraktivan gastro dvoboj, a na event dolazi i jako zanimljiv gost kojeg svi znamo – još jedna legenda, dobro poznati kuhar Stevo Karapandža kao  član žirija u gastro dvoboju uz kolege Daria Špehara te Igora Jularića iz Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Dvije ekipe, KUD Izvor Rakovica i Folklorno društvo Otočac, koji u svojim redovima imaju jako dobre kuhare i kuharice, sukobit će se u pripravljanju autohtonog jela, a žiri koji će činiti tri vrsna kuhara će presuditi pobjednika. U pauzama od kuhanja folklorna društva će naravno pokazati i svoje umijeće pjesme i plesa.

Program za sve generacije i prekrasni konji!

Manifestaciju Legende Plitvičkih dolina će i ove godine posjetiti konji iz obližnjih konjičkih klubova koji će biti na raspolaganju posjetiteljima, a goste očekuju i posebni pokloni.

Iznenađenje za kraj

Također, organizatori pozivaju sve goste da se na manifestaciji zadrže sve do padanja mraka, jer spremaju posebno iznenađenje! O čemu se radi još taje, ali nas zanima pa se svakako vidimo 23.lipnja u Rakovici kod kule.

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima