Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama

Objavljeno: 07/06/2020

OTOČAC-Nakon neprespavane noći, u 4:00 sata ujutro, Stipe Piršljin i Milan Krznarić iz Avanturističkog kluba Annapurna krenuli su na Alpe.
Ovog puta bio je alpinistički izazov vrh Storžić, najviši vrh u zapadnom dijelu Kamniško-savinjskih Alpi. Postoje više smjerova otkuda alpinisti i planinari dolaze do vrha, a svi oni pružaju lijepu panoramu na okolna mjesta i vrhove drugih područja Alpi. Milan i Stipe penjali su Kramarijev smjer ocjenjen težinom IV / I-II, u dužini od 615 metara, te su nastavili dalje planinarskom Škarjevom stazom koja vodi do vrha. Na tom putu se nalaze opasni detalji osigurani klinovima i sajlom (via ferata).
Cijeli uspon do vrha je pratila magla, a spuštanjem prema Domu Podstoržićem vidljivost se povećavala i Alpe su otkrivale svoju ljepotu. U Domu su, navode Stipe i Milan probali odlične štrukle od skute i borovnica, to je slovenska tradicionalna hrana, vrlo česta delicija u slovenskim planinarskim domovima.
Milan i Stipe su popeli do vrha i spustili se do Doma u ukupnom trajanju od 5:30 sati, a vrijedi i napomenuti kako je inače samo za uspon u prosjeku potrebno 4 sata, što govori kako su itekako spremni za njihove buduće ekspedicije.

 

Fotografije: M.Krznarić / S. Piršljin

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima