BRAVO: Atletski klub Velebit 2001.drugi na prvenstvu Hrvatske u trail-u!!!

Objavljeno: 19/10/2020

GOSPIĆ- Fenomenale vijesti stižu iz Omiša gdje je u subotu održano prvenstvo Hrvatske u trailu na Dalmacija ultra trail (DUT) utrci. Peto izdanje Duta, koji je uz ‘100 milja Istre’  trail utrka s najvećim renomeom i brojem sudionka u RH, ove godine je privukla nešto manje natjecatelja (pogotovo iz inozemstva) zbog situacije s corona virusom.

Na stazi ‘Sea dut’ u dužini od 56 km, sa preko 3000 m nv. uspona, sa startom u Makarskoj, a ciljem u Omišu, usponima po Bikovu i spustovima do samog mora, koja je ujedno bila i PH u trailu, Ak Velebit 2001 nastupio je u sastavu Marijan Butorac, Davor Šikić i Igor Šikić i osvojio nestvarno 2. mjesto popevši se na postolje sa srebrnom medaljom oko vrata. 

Iako nisu bili ni u nikakvim kombinacijama za postolje, splet okolnosti u kojima neki favorizirani nisu imali potrebna 3 natjecatelja, neki su se ozlijedili za vrijeme utrke ili su imali drugih problema, ujednačena trojka Ak Velebit 2001 ušla je zajedno u cilj uzdignutih ruku nakon 8 sati i 31 minutu borbe sa svim preprekama, predosjećajući da bi možda mogli do postolja, za što su morali pričekati da ostali uđu u cilj, jer se pobjednik dobije zbrajanjem vremena 3 najbrža trkača. Nakon sat vremena postalo je jasno, ne da imaju postolje, već da su osvojili srebro ispred Ak Plitvice (bronca) za samo 7 minuta, što se na ukupnom vremenu od više od 25 sati mjeri u promilima. Nakon vijesti o rezultatima u taboru Ak Velebit 2001 zavladala je euforija i veselje dostojno viceprvaka RH. Pobjednik ekipnog natjecanja je ekipa Srk Alba iz Labina za koju trči i fenomenalni prvak RH u trailu Eldin Hodžić.

Na stazi ‘Ethno dut’ u dužini od 18 km odlični rezultati za Dijanu Butorac koja je osvojila 4. mjesto, izgubivši u foto finišu 3. mjesto za samo 4 sekunde i Mariju Pađen koja je osvojila 8. mjesto.

Isti dan u Otočcu na utrci na 5 km slavila je također članica Ak Velebit 2001 Marija Frković, a uspješno je nastupio i Ranko Brodić.

Za grad Gospić, a pogotovo za članove Ak Velebit 2001 je ovo veliko priznanje i dokaz “da je nekad malo, puno”.

 

M.B.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima