BRAVO: Gospićki šahisti na čelu treće lige, smiješi im se druga liga!!!

Objavljeno: 16/04/2018

GOSPIĆ- Proteklog vikenda u Rijeci se odigrao drugi ciklus po tri kola u prvenstvenim šahovskim ligama ligama – zapad. Dok se momčad Karlobaga bori za opstanak u drugoj ligi, šahisti Gospića nalaze se nakon šest kola na čelu prvenstvene tablice treće lige. Nekompletni Karlobažani doživjeli su tri poraza od jakih ekipa Buja 2:4, Rijeke 1:5 i „Vladimira Gortana“ iz Poreča 1,5:4,5.  Na jesen kada se igraju zadnja tri kola trebaju pobijediti barem jednog protivnika koji su približno iste snage (Lošinj, Batana i Krk) pa bi tako mogli zadržati status drugoligaša.

U trećoj ligi gdje se natječu tri kluba iz Ličko – senjske županije najuspješniji je Gospić koji se pojačao s dva kvalitetna igrača (Jergović iz Zagreba i Ivasčanin iz Udbine), a u ekipu se vratio majstorski kandidat Žuvela. Nakon šest kola nalaze se na čelu prvenstvene tablice s 10 meč bodova ispred „Kastava“ kojeg su ovog vikenda pobijedili rezultatom 3,5:2,5 koji imaju dva boda manje. Nakon što su postigli neriješen rezultat s „Uljanikom“ iz Pule, deklasirali su „Gacku“ iz Otočca rezultatom 5:1. U posljednja tri kola na jesen igraju s ekipama Kraljevicom, Pulom II i Labinom. Drugi klub iz naše županije Velebit Senj proteklog vikenda ostvario je tri visoke pobjede i to protiv Pule II 5:1, Labina 6:0 i Kraljevice 5:1 i maju tri boda manje od Gospićana. Prema posljednjim informacijama Labin je odustao od natjecanja, pa je Gacka na sedmom mjestu prvenstvene tablice ispred Krka II i Delnica.

U četvrtoj ligi šahisti Korenice nastupaju prvi put i ostvaruju prosječne rezultate i nalaze se u donjem dijelu prvenstvene tablice.

U nedjelju, 22. travnja u Senju se igra županijski kup, gdje će lički klubovi u međusobnim borbama odlučiti tko će se plasirati u finale Kupa Hrvatske.

 

Tomislav Čanić

Možda Vas zanima