Fijasko ljetnog malonogometnog turnira Gospić 2018.!!!

Objavljeno: 06/07/2018

GOSPIĆ- U Gospiću, ili bolje rečeno u cijeloj Lici  uvijek nedostaje stručnih osoba, no čini se da je trenutno najpotrebniji sociolog koji bi mogao istražiti što se to dešava u Gospiću i Lici. Naime već danima traju prijave za ljetni malonogometni turnir u Gospiću. Pozive objavljuju mediji, plakati se vrte po društvenim mrežama,a onda se na turnir prijavi 5 ekipa!!! Pet ekipa znači da je jedva 50-ak “momaka” odlučilo da bi se loptalo na otvorenim terenima u Gospiću u ova ljetna predvečerja. Kažemo da nam treba sociolog, i uistinu je tako, treba netko ispitati zašto se takva melankolija i “nerač” uvukla u ličku mladež. Organizatori su se pobrinuli i za bogat nagradni fond,ali nije u šoldima sve, netko se valjda u tom malom nogometu voli i nadigravati. Ali 50-ak malonogometaša??? Na društvenim mrežama ljudi komentiraju da je za to kriva Njemačka, Irska.. Ali kako to da Irska ili Njemačka ljude nisu odveli sa terasa lokalnih birtija???Nešto je drugo u pitanju. Politika,  zna se,  i ovdje upetljava prste i tako stalno. Pa ima lokalnih političkih moćnika i njihovih mizernih potrkala  koji svakodnevno popunjavaju termine u dvorani kako bi se loptali,ali se ne prijavljuju na turnir. Šteta, jer tako gubimo svi, i nogometaši i publika i mladi. Sjetimo se da zimus jedan odličan sportski događaj, malonogometni veteranski turnir, također nije odigran,a prste je uplela politika. Do kada tako?

Bilo kako bilo, evo  evo što su organizatori,a to je Zajednica sportova Grada Gospića i Ličko-senjske županije, te NK Velebit iz Žabice napisali  o cijeloj situaciji oko ljetnog malonogometnog turnira: “S obzirom na slab odaziv i nedovoljan broj prijavljenih momčadi ljetni malonogometni turnir neće se igrati!!
Odluka je to organizatora turnira Zajednica sportova Grada Gospića, Zajednica sportova Ličko senjske županije i NK Velebit Žabica.
Iz objave organizatora trebao bi nas čekati izvrstan zimski malonogometni turnir koji je pretprošle godine imao i međunarodni predznak i vrlo je prihvaćen od svih sudionika i publike!
Pripreme za zimski turnir iz navoda organizatora krenuti će u listopadu kako bi sve bilo spremno za malonogometni spektakl u našem gradu, a u poznatom terminu s početkom turnira na kraju mjeseca prosinca!!

Možda Vas zanima