Mladi gospićki rukometaši i dalje vrijedno skupljaju medalje, pehare i bodove

Objavljeno: 06/02/2018

 

GOSPIĆ- Mladi rukometaši Gospića sudjelovali  su u Rijeci i Matuljima na  turnir i ligaškim utakmicama.Turnir u Matuljima održavao se  u konkurenciji djevojčica i dječaka. Djevojčice su svoje utakmice odigravale prijepodne, a dječaci poslijepodne. Zbog viroza i bolesti, a i straha zbog lošijeg vremena na put su Gospićani krenuli bez 20-ak igrača i igračica, no unatoč tome sudjelovali su sa sedamdesetak članova podijeljenih u 10 ekipa i u svoje iskustvo dodali još prelijepih doživljaja.

Djevojčice su se natjecale u kategorijama 2008. i 2009. godište, a ekipe su u obje konkurencije bile uvelike oslabljene. To se posebno odrazilo na ekipu 2009. godišta, dok su djevojčice 2008. godišta uspjele ući u polufinale, no dvama porazima zauzele 4. mjesto.

Zbog bolesti su najviše izostanaka imali dječaci 2009. godišta koji su bez tri veoma bitna igrača prvi poraz ostvarili tek u tijesnoj finalnoj utakmici protiv ekipe Buja (8:9).

Dječaci 2007 i 2008. godišta su ponovno bili uvjerljivi i bez poraza završili turnir.

Ekipa 2008. godišta je još jednom dokazala svoju kvalitetu i uvjerljivim pobjedama u svim utakmicama osvojila novo zlato. Luka Borovac proglašen je za najboljeg golmana, dok su Mladen Marković i Mateo Jergović uvršteni u najbolju ekipu turnira.

Kod ekipe 2007. godišta rukometaši Gospića u grupi su igrali s odličnom ekipom Čavle i u do samoga kraja neizvjesnoj utakmici ostvarili pobjedu 11:7. U ostalim utakmicama grupe su ostvarili uvjerljive pobjede. U finalu su se susreli s ekipom Zameta koja se tijekom turnira pokazala kao veoma neugodan protivnik, no Gospićani su odigrali fantastičnu utakmicu i ostvarili pobjedu rezultatom 18:4. Za najboljeg igrača proglašen je Vedran Hećimović, a u najbolju ekipi turnira uvršteni su Matija Bukovac i Karlo Kosović.

Ovim turnirom je završena “mini turneja”. Nakon Biograda i Crikvenice, ovo bio treći vikend zaredom da su ekipe Rukometnog kluba „Gospić“ sudjelovale na turnirima, a rezime je sljedeći. Na turnirima su sudjelovali sa oko 170 igrača i 23 ekipe, osvojili su ukupno 10 ekipnih (6 zlata, 2 srebra i 2 bronce) i 14 individualnih nagrada (najbolji igrač, najbolji golman i najbolja ekipa turnira).

Svoje utakmice u sklopu lige Primorsko-goranske županije igrali su i dječaci „A“ (2004./2005. godište). Protivnici su bile ekipe Zamet I i Zamet II.

Gospićki rukometaši su odlično odradili obrambene promjene koje su uvježbavane tijekom tjedna, te uz raznovrstan napad, unatoč izostanku Luke Delišimunovića (bolest), ostvarili dvije uvjerljive pobjede s kojima su nadoknadili manjak utakmica i došli na sami vrh tablice. RK GOSPIĆ – RK ZAMET II 20:11 (9:3) , RK ZAMET I – RK GOSPIĆ 10:28 (4:15) .

 

Milan Tomašević/Vanja Antić

Možda Vas zanima