Mladi gospićki rukometaši tijekom vikenda osvojili 11 pehara!!!

Objavljeno: 11/06/2018

GOSPIĆ- Ekipe malog rukometa (2007. do 2009. godišta) Rukometnog kluba „Gospić“ sudjelovale su na turnirima u Benkovcu, Rabu i Ogulinu (m i ž). Bili su to posljednji turniri, turniri za kraj sezone, turniri na kojima su rukometaši Gospića na terenima različitih gradova pokazali kvalitetu treniranja u klubu i pokazali kako talentiranu djecu Gospić ima.

Rezime posljednjeg aktivnog vikenda u sezoni 2017./2018. je da su u 2 dana s ukupno 19 ekipa (130 članova) sudjelovali na 4 turnira i osvojili 11 pehara, te čak 13 individualnih nagrada (turnir u Benkovcu nije imao nagrade za najbolje igrače, golmane i ekipu).

 

TURNIR SVETI ANTE – Benkovac, subota 9.6.2018.

Na turniru su sudjelovali s dvije ekipe dječaka 2007. i dvije ekipe dječaka 2008. godišta od kojih su prve ekipe ostvarile još jedan stopostotni učinak i bez poraza završile turnir, dok su druge ekipe stjecale nova znanja i iskustva koja će im biti u izuzetne važnosti za njihov daljnji napredak.

Ekipe Gospić 1 u obje kategorije su tijekom cijelog turnira ostvarivale zaista nestvarne rezultate pobjeđujući protivnike s 10ak, a nekada i 20 pogodaka razlike u utakmicama koje traju 10 minuta. Dečki su pokazali savršeno rukometno znanje i motivaciju kojom su i zaista kvalitetne protivnike ostavljali bez šanse za pobjedom. Klub i igrači u svojoj arhivi su nakon ovog turnira dodali još dva zlata. U organizaciji turnira nisu bile predviđene nagrade za najbolje pojedince, no ne sumnjamo da bi Gospićani u suprotnom bili nagrađeni.

 

TURNIR OGULIN (djevojčice) – Ogulin, subota 9.6.2018.

Sve djevojčice 2008. (dvije ekipe)., te jedna ekipa 2009. godišta sudjelovale su na turniru u Ogulinu na kojem su još jednom potvrdile svoju predanost rukometu i veoma kvalitetan rad na treninzima. Iako bez nekoliko veoma bitnih igračica po jedna ekipa u 2008. i 2009. godištu plasirala se u finale turnira. Odlično su djevojčice parirale Ogulinkama, no ipak porazom osvajaju odličnu srebrnu medalju. Marta Šulentić i Iva Borovac u 2008., te Anja Rukavina i Danijela Holjevac u 2009. godištu uvrštene su u najbolje ekipe, te prigodno nagrađene.

 

TURNIR MINI RAPSKA ČETIRI ZVONIKA – Rab, subota 9.6.2018.

Kod prijatelja s Raba rukometaši Gospića su sudjelovali s 4 ekipe dječaka i 2 ekipe djevojčica 2009. godišta. Djevojčice su se prvi puta s turnira vratile s medaljama osvojivši drugo i treće mjesto, dok su dječaci do finala došli bez poraza, no manjak sreće u raspucavanju sedmeraca nakon neodlučenog rezultata poslije 10 minuta igre donijelo im je drugo mjesto. Kod dječaka su nagrade za uvrštenje u najbolju ekipu turnira dobili Vito Maras i Mateo Tonković Javorina, a kod djevojčica su nagrađene Anja Bubaš i Monika Gergi.

 

TURNIR TINTILINIĆ 2018 (dječaci) – Ogulin, nedjelja 10.6.2018.

Turnir je organiziran za dječake 2007. i 2008., a Gospićani su uz po dvije ekipe u svakom godištu u konkurenciji 2008. sudjelovali s još dvije ekipe dječaka rođenih 2009. godine. Od šest ekipa s koliko smo sudjelovali, njih čak 4 su se popele na postolje.

U konkurenciji 2007. godišta ekipa Gospić 1 je u fantastičnoj utakmici finala bila bolja od Karlovca, jedne od najjačih ekipa u Hrvatskoj, dok je Gospić 2 pobjedom protiv domaćina Ogulina zauzeo treće mjesto. Nagrade za najbolju ekipu uručene su Vedranu Hećimoviću i Karlu Kosoviću.

Dječaci rođeni 2008. godine i mlađi su se uz malo više sreće i ozbiljnosti pojedinaca mogli popeti na sva tri postolja. Ekipa Gospić 1 je suvereno i bez poraza ušla u finale pobijedivši u polufinalu ekipu Gospić 2, no nešto fantastično  je viđeno u drugoj polufinalnoj utakmici u kojoj se ekipa Gospića 2009. godišta (Gospić 3) susrela sa Zaprešićem. Počeli su Gospićani, godinu dana mlađi, gristi od prve sekunde utakmice. Početak se igralo gol za gol, da bi u drugi dio ušli u petoj brzini te izuzetnom igrom ostvarili pobjedu rezultatom 14:3 i plasirali se u finale.

Finale Gospić 1 i Gospić 3 je bilo bezbrižno (pobjeda ekipe Gospić 1), dok je utakmica za treće mjesto bila još jedna od onih infarktnih. Gospić 2 je snage odmjerio s ekipom Zaprešića i u konačnici izgubio s 1 pogotkom razlike. Loš ulazak u utakmicu i zaostatak od 5 pogodaka razlike uspjeli su dečki malo po malo stizati i doći u egal 2 minute prije kraja utakmice. Neobjašnjive greške u kontrama i prevelika nonšalantnost određenih igrača u stopostotnim situacijama za postizanje pogotka u posljednjom minuti utakmice pri izjednačenom rezultatu odnijela je ekipi brončanu medalju oko vrata.

Mateo Jergović, Mladen Marković, Vito Maras uvršteni su u najbolju ekipu 2008. godišta.

 

RK Gospić

Možda Vas zanima