Ni fenomenalni Matej Udiljak s 11 golova nije bio dovoljan za pobjedu nad Trsatom

Objavljeno: 10/10/2017

 

Na gostovanjima u Rijeci i Senju bili su  dječaci „A“, mlađi kadeti i seniori RK Gospić i  ostvarili polovične rezultate.

Počela je liga Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije gdje su Dječaci “A“ su na startu lige Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije  u Rijeci snage odmjerili s ekipama MRK Opatija i RK Čavle. Iako bez bolesnih Nikole Kovačevića i Ivana Župana  dečki su na najbolji mogući način otvorili prve utakmice županijske lige.

U susretu protiv Opatije koji su dobili 21:14  u prvih 15 minuta utakmice Gospićani su napravili razliku od 8 pogodaka prednosti koju su u drugom dijelu  povećali i na +10 (15:5, 17:7). Svi igrači su dobili značajniju minutažu, a najviše su se istakli Ante Stilinović s nekoliko lijepih obrana, dok su Josip Klobučar s 5, te Luka Maras i Luka Delišimunović postigli po 4 pogotka. I u  utakmici protiv ekipe Čavle koju su dobili 24:11   dečki RK „Gospić“ rano su se odlijepili i serijom 8:0 (s 2:2 na 10:2) već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. U nastavku je razlika narasla do konačnih +13.  Najefikasniji su bili Luka Delišimunović i Luka Maras sa po 6, dok je Borna Milković postigao 4 pogotka. Već idući vikend ih očekuje veoma bitno gostovanje u Poreču gdje će u sklopu 1.HRLDA zapad, nadamo se bez izostanaka, snage odmjeriti s RK Poreč i RK Rovinj.

Mlađi kadeti su gostovali u Senju gdje su porazima otvorili natjecanje u 1.HMKRL zapad. U Senj su doputovali u najjačem sastavu, no pristup utakmicama koštao ih je poraza protiv ekipe Senja i Mornar-Crikvenice. Od početka utakmice protiv Senja koju su izgubili 25:23  bilo je  vidljivo da ekipa nema dovoljno agresivnosti, brzine, rastrčanosti i napaljenosti što ju je krasilo u pripremnom periodu. Protivnici su navedene stvari naravno iskoristili i na odmor otišli pri vodstvu od 3 pogotka. Početkom drugog poluvremena uspjeli su igrači Gospića koliko toliko konsolidirati obranu i probuditi se, no s 3 uzastopna isključenja omogućili su ekipi Senja da ode na 19:16. Veliko htijenje za preokretom unijelo je nervozu u dečke, nestalo je organiziranosti, te upisuju poraz od 2 razlike. Suknaić s 9, te Kosanović, Matjašec i Starčević s po 3 pogotka bili su najefikasniji u ekipi Gospićana. Nakon početnog vodstva 6:2 sve ostalo u susretu protiv Mornara je za zaborav. Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi 18:17. Suknaić i Mihelić su postigli po 4 pogotka. Može se trenirati i ne trenirati, no pristup i motivacija donose pobjede i poraze. Nadamo se da ćemo već u sljedećim utakmicama pokazati koliko ova ekipa ustvari vrijedi.

Seniori su svoje ligaško natjecanje otvorili u Rijeci gdje su u 1. kolu snage odmjerili s ekipom Trsata. Oslabljeni za Radakovića, Čovića, Marka Brkljačića, Alića, Brajkovića, Ivana Sabljaka, Nikole Brkljačića, Milinkovića i sa ozlijeđenim Blaškovićem odigrali su čvrsto, borbeno i motivirano od početka do kraja utakmice. Početno vodstvo 3:1 i 5:3 nisu uspjeli zadržati, te domaćini odlaze na 11:7. Do kraja poluvremena stišću obranu i smanjuju na minimalan zaostatak (11:12). Drugih 30 minuta utakmice igra se u istom tempu. Domaćini su cijelo vrijeme u vodstvu od 2-3 pogotka, da bi 18 minuta prije kraja otišli na +6 (21:15). Minuta odmora dobro je djelovala na igrače Gospića koji su dodatnim naporima smanjili zaostatak na 22:23, obranili se, no 2 tehničke greške odvele su ih u poraz rezultatom 23:26. Najefikasniji su bili Matej Udiljak s 11 i Ivan Jelić sa 6 pogodaka, a odličan na golu s 15 obrana bio je Martin Kolačević.

RK Gospić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima