Odličan adventski maraton u Crikvenici

Objavljeno: 29/11/2016

CRIKVENICA- U Crikvenici je  istrčan posljednji službeni maraton u sezoni 2016. Šestu godinu za redom hotelska kuća Jadran d.d. i turistička agencija Via Mea uz potporu generalnog pokrovitelja Turističke zajednice Grada Crikvenice organiziraju tradicionalni adventski maraton. Za mnoge trkače ovo je jedan od dražih maratona jer se skoro u cijelosti trči tik uz more.

Ove godine Crikvenica je privukla rekordan broj trkača iz cijeloga svijeta, a na popisu od preko 20 zemalja, bili su i trkači iz Kine, Etiopije, Kenije, Irana i Gambije.Kenijac Henry Kemboa pobjednik je 6. Adria Advent Maratona s rezultatom 2:28:05, dok su za njim u strat ušli Robert Radojković iz Vabrige, te Srđan Samardžić iz Banja Luke.Pobjednica 6.Adria Advent Maratona 2016. godine u ženskoj kategoriji je već i tradicionalna pobjednica i rekorderka crikveničkog maratona te ujedno i naša ponajbolja ultramaratonka, Marija Vrajić koja je ove godine predstavljala Hrvatsku na Olimpijadi u Riu. Drugo i treće mjesto pripali su Agnes Kiss iz Mađarske i Maji Urban iz Zagreba.Moses Kipruto Kibire prvak je polumaratona kod muškaraca, a pobjedu kod žena odnijela je Betty Chepleting iz Kenije.

 

Posebno veselo bilo je u adventskom parku Crikvenica od kud je startala i prva UTRKA ŠAPA koja je okupila preko 50 šapa natjecatelja i njihovih vlasnika, a sve kako bi zajedno pomogli teže udomljivim životinjama o kojima skrbi Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis iz Rijeke. Prva adventska nedjelja na Kvarneru započela je u znaku Adria Advent Maratona koji postaje prepoznatljivi brend crikveničke rivijere i koji u posezoni u Crikvenicu dovodi posjetitelje iz cijeloga svijeta. Organizatori ovog zaista jedinstvenog događanja Crikvenicu pozicioniraju kao turističko odredište koje svojim gostima nudi sadržaj koji ide u korak s trendovima aktivnog i zdravog turizma.

 

Milan Tomašević

FOTO Jan Mastrović

Možda Vas zanima