Odličan ulaz šahista Karlobaga u ligu

Objavljeno: 27/02/2019

GOSPIĆ- Proteklog vikenda u Puli su počela natjecanja druge, treće i četvrte hrvatske šahovske lige – zapad na kojima se natječe pet klubova iz Ličko-senjske županije. U dva dana odigrala su se tri kola. Ponajbolji rezultat ostvarili su šahisti Karlobaga, koji su sa sve tri pobjede najavili povratak u drugoligaško natjecanje. Pomlađena momčad Karlobažana u prvom kolu je deklasirala Pulu II rezultatom  5:1, potom su pobijedili ŠK Gorana iz Vrbovskog rezultatom 4:2 i u uzbudljivom meču minimalnom pobjedom nad šahistima Krka II uspješno su zaključili prvi ciklus natjecanja. Zanimljivo je, da je pobjedu Karlobažanima donio mladi šahist iz Gospića Vid Šarić na četvrtoj ploči koji je pobijedio majstorsku kandidatkinju Antonelu Bogdanić.                                                                              Šahovski klub Gacka iz Otočca,  koji se također natječe u trećoj ligi,  doživio je u prvom kolu težak poraz od Pule II od 0:6, da bi donekle popravili dojam pobjedama nad Uljanikom iz Pule 4,5:1,5 i Crikvenicom 3.5:2,5. Kod Otočana je briljirao na prvoj ploči Mario Kranjčević, koji je pobijedio jednu od ponajboljih hrvatskih šahistica fide majstoricu Enu Cvitan.

U drugoj ligi solidno su startali šahisti Velebita iz Senja koji su nakon dva minimalna poraza u prvom kolu od Lošinja i ŠK Juniora iz Rijeke 2,5:3,5, postigli značajnu pobjedu nad Gorankom iz Ravne Gore od 4:0. Šahisti Gospića doživjeli tri visoka poraza i to protiv Krka 2:4, Buja 0,5:5,5 i V. Gortana 1,5:4,5.

ŠK Korenica odigrala je samo jedan meč u četvrtoj ligi i doživjela visok poraz protiv Delnica 0,5:5,5. U četvrtoj ligi natječe se samo pet momčadi, jer je nekoliko klubova odustalo zbog financijskih problema. U listopadu će Koreničani biti domaćini treće i četvrte lige, dok će se druga liga igrati u Gospiću. U Druga i treća liga broje po 10 klubova. Sljedeći ciklus po tri kola igra se 23/24 ožujka u Rijeci.

T.Č.

Možda Vas zanima