Piršljin i Krznarić osvojili medalje na međunarodnoj SPARTAN utrci

Objavljeno: 23/12/2020
OTOČAC- Stipe Piršljin i Milan Krznarić sudjelovali su na velikoj međunarodnoj utrci poznatom pod nazivom „Spartan”. To je utrka koju odlikuje velika hrabrost i samodisciplina avanturista iz cijelog svijeta. Natjecatelji prelaze dionicu od minimalno 300 km svojom fizičkom snagom u određenom vremenu u trajanju do maksimalno 30 dana. Utrka je inspirirana drevnim grčkim ratnicima Sparte, a na tom izazovu se polaže ultimativni test hrabrosti i fizičke izdržljivosti.
Krznarić i Piršljin su kao tim Avanturističkog kluba Annapurna uspjeli u vremenu od svega tri dana preći dionicu od 300 km na biciklu sa 25 kg opreme svaki. Kako su nam rekli Milan i Stipe, vozili su tijekom dana, a dvije noći su noćili vani na otvorenom i kompletnu hranu i vodu su sobom nosili uz ostalu opremu. Obzirom kako su uspjeli završiti takvu tešku dionicu od 300 km, osvojili su Spartan medalju.
Mi smo jednostavno sjeli na bicikle i krenuli, jer između cilja, uspjeha i ostvarenja cilja stoji samo jedna stvar, jedan korak, a to je krenuti! Nakon toga sve dolazi svojim redoslijedom. Nema veze kakav je čovjek i od kud dolazi, i je li punih džepova. Bitno je imati ideju, volju, želju i ljubav prema sportu. U ovom slučaju to je ljubav prema biciklizmu na duge staze, jer život je putovanje, predivna simfonija ceste, bezbroj novih kilometara, novih uspjeha i ciljeva. Naš cilj je bio u okvirima 300 km spartanske trke doći do Crvenog jezera kod Imotskog. Ma ustvari, cilj je taj ‘put’ da čovjek uživa i bude sretan. Kazali su nam Stipe i Milan.
Krznarić i Piršljin se zahvaljuju dobrim ljudima koji su ih podržali u ovoj utrci, a to su Salon Laria -Zagreb, Market Zagi -Gospić, Vesna d.o.o. -Perušić, Laki d.o.o. -Lički Osik i CB Bevanda -Gospić.
Foto: M. Krznarić / S. Piršljin

Možda Vas zanima