Potreba zamjena ribičkih uvjerenja, dozvole online

Objavljeno: 12/11/2020

GOSPIĆ-Kako bi ribolovne udruge i članovi spremno dočekali primjene odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu po kojima će se od 2021. godine državne dozvole i članske iskaznice prodavati online vrlo je bitno zamijeniti i „papirnato“ uvjerenje o položenom ispitu za „plastično“ sa skeniranim podatcima.

Prema riječima predsjednika SRU Lika, Dane Kruljca, zamjena za gospićke ribiče se održava u dogovoru s Sportsko ribolovnim savezom Ličko senjske županije  u ponedjeljak 16. studenoga od 17 do 19 sati a druga dan kasnije. Neophodno je predočiti uvjerenje, osobnu iskaznicu i člansku kartu za 2020. godinu.

U Ribolovnom savezu upozoravaju, pak,  na nužnost pridržavanja epidemioloških mjera, uporaba maske, mjerenje temperature, dezinficiranje ruku i prostora te dodatno apeliraju na ribiče da prije dolaska u ribolovni dom izmjere tjelesnu temperaturu. –Na žalost osobe kod kojih se utvrdi povišena temperaturu se ne obrađuju već upućuju na zdravstvenu službu što zna biti neugodna situacija i za nju i za druge u okruženju, dodaje Kruljac. Inače,  kako doznajemo bez ove zamjene ribiči od Nove godine nigdje u RH neće moći kupiti godišnju dozvolu za ribolov što ne znači da će im uvjerenje ili ribički propasti.

Ž.M.

Možda Vas zanima