Povijesni događaj: RK Gospić ima dvije seniorske ekipe

Objavljeno: 24/09/2021

GOSPIĆ- Iz godine u godinu događaju se neki povijesni rezultati i pomaci Rukometnog kluba “Gospić“, a u subotu, 18. rujna 2021. godine, dogodio se jedan takav.Naime, dugogodišnji kvalitetni rad s mlađim uzrastima, unatoč odljevu djece već prilikom upisa u srednju školu i unatoč odustajanju uslijed ulaska u specifični period odrastanja, polako dolazi na naplatu.  Klub i Gospić nikada nisu imali dvije seniorske rukometne ekipe, ali djeca rastu, zadržavaju se u rukometu i situacija se mijenja.U Gradskoj sportskoj dvorani ekipa dječaka U17 koja u svim klubovima u Hrvatskoj nominalno predstavlja drugu seniorsku ekipu, u ovom slučaju, pod nazivom “Gospić 2” odigrala je svoju prvu utakmicu od postojanja Rukometnog kluba “Gospić”, a protivnik je bila seniorska ekipa Ogulina.

Ekipa u sastavu Ante Stilinović, Ivano Tonković, Fran Juraj Rukavina, Vedran Hećimović, Marko Čačić, Dario Devčić, Matija Bukovac, Petar Milković, Nikola Kovačević, Ivan Jergović, Matija Kristić, Mario Crnković, Luka Maras prikazala se, uz par izostanaka, u odličnom svjetlu, te dobila podršku i pljesak prve ekipe koja im je sada, a biti će i u budućnosti, velika podrška i potpora.

Protivnička ekipa Ogulina koja pretendira kao jedna od najjačih ekipa 2.HRL zapad i kandidat u 1.HRL jug realno se pokazala fizički puno jača i zrelija pa je rezultat bio u drugom planu, ali talent, srce, borba i određeni automatizmi u igri mladih rukometaša Gospića na kojima se radilo godinama nisu ostali nezapaženi.

Veliki je ovo korak i uspjeh Rukometnog kluba „Gospić“, te  mladih rukometaša za koji se nadamo da nije samo bljesak već da će se pokazati kao tradicija djelovanja, u velikom broju klubova, kritične dobne skupine koja se na žalost svih sportskih djelatnika najčešće odlučuje za napuštanje sportskih aktivnosti.

RK GOSPIĆ II – RK OGULIN 32:50 (13:26) – Kovačević (7), Hećimović (6), Bukovac (4), Čačić (3), Milković (3), Jergović (3), Maras (3), Devčić (2), Crnković (1)

RK Gospić/Lika-express

Možda Vas zanima