Precizno slijetanje „Rudoplje 2020.“

Objavljeno: 11/10/2020

GOSPIĆ- U  Rudopolju kod Vrhovina održano je Otvoreno županijsko natjecanje u preciznom slijetanju parajedrilicom Rudopolje 2020.Organizator ovog takmičenja bio je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića, koji tijekom ove godine organizira još nekoliko natjecanja na području županije. Prema planu takmičenje je bilo predviđeno da se održi na Visočici (Visočica – Čitluk), međutim zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta natjecanje je prebačeno na područje Vrhovina. Na takmičenju je sudjelovalo 15-ak natjecatelja iz Biograda, Zadra, Gospića, Otočca i Korenice (PK Sokolovi i Leteći medvjedići iz Otočca, KSL Fobos iz Gospića, PJK Flumen iz Rijeke i LK Bumbar iz Požege). Nažalost zbog epidemioloških uvjeta broj natjecatelja je bio manji od planiranog. Polijetalo se starta iznad Rudopolja (935 mnv), a cilj je bio na livadama u podnožju. Slijetalo se u zadanu točku, a nakon odrađene tri serije obavljenih letova rezultati su zbrajani za ukupni poredak. Prvoplasirani je bio Milan Dujmović iz PK Leteći medvjedići, drugi Ivan Kasumović – Kasum iz KSL Fobos i treći Darko Matasić iz PK Sokolovi. U ekipnoj kategoriji najbolji su bili parajedriličari iz KSL Fobos, drugoplasirani su bili PK Sokolovi, a trećeplasirani PK Leteći medvjedići. Najbolje plasirana letačica bila je Dana Ruljančić  iz KSL Fobos.

Nakon završenog natjecanja, najboljima su dodijeljena priznanja i medalje. Natjecanje se održalo u neposrednoj blizini čuvenog zipline-a „Pazi medo“, koji je tri prvoplasirana natjecatelja donirao poklon bonom za besplatno spuštanje, te im se ovom prilikom zahvaljujemo. Provedbu ovog natjecanja i osposobljavanje ostalih terena za slobodnoletačke aktivnosti na području općine Vrhovine potpomogla je JU SRC Bijeli vrh iz Vrhovina, kojima se također ovom prilikom zahvaljujemo.   Prilikom provođenja natjecanja pridržavale su se epidemiološke preporuke HZJZ-a protiv širenja virusa SARS-CoV-2 (bolesti COVID-19).

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da Klub ove sezone namjerava još održati natjecanja u preciznom slijetanju „Basača – Karlobag“Hike&Fly utrku „Baške Oštarije – Ljubičko brdo – prelet“. Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve osobe s područja Grada Gospića, te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 0981387216.

KSL FOBOS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima