Proglašeni najbolji sportaši Ličko-senjske županije

Objavljeno: 01/03/2017

Zajednica sportova Ličko-senjske županije organizirala je županijski dan sporta, odnosno manifestaciju na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim sportašima,ali i brojnima onima koji su zaslužni za to da sport u siromašnoj županiji i uz brojne poteškoće postoji. Posebno raduje to što ima puno mladih sportaša koji su svojim starosnim skupinama nižu uspjehe i na nacionalnoj, pa čak i međunarodnoj razini

GOSPIĆ- Luka Banić najbolji je sportaš, a Andrea Galetić najbolja sportašica Ličko-senjske županije u prošloj godini. Luka je igrač NK Otočac, rođen je 5. siječnja 1995. godine i trenutno je redovan student 4.godine strojarstva u Rijeci. U  2016.godini nastupio je  u svih 30 utakmica od prve do zadnje minute bez zamjena, kartona ili ozljeda što je rijetkost. S klubom je  u mlađim uzrastima osvojio  nekoliko prvenstava i kupova,  sa seniorima je  osvojio županijsko  prvenstvo i kup županije. Uz igranje velikog nogometa također je  i član Malonogometnog kluba Otočac te već nekoliko godina uspješno nastupa u 2. Malonogometnoj ligi. Andrea je članica Taekwondo kluba „Gacka“,  rođena je 8.3.1999. godine u Rijeci, osnovnu školu završila je u Brinju, a srednju trgovačku školu je pohađala i završila u Otočcu. U 2016. godini nastupila je na 10 natjecanja kao juniorka i seniorka na kojima je osvojila 8 medalja od čega 4 srebrne i 4 brončane. Ističemo 3.mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 49. kg, te također 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 49kg. U isti ovaj klub, Taekwondo klub Gacka iz Otočca ide i nagrada za najbolju mladu sportašicu do 18 godina starosti, Andreu Bartulac, državnu kadetsku prvakinju do 33 kilograma. Najbolji mladi sportaš do 18 godina starosti je Goran Petranović, član Hrvačkog kluba Gospić i osvajač 3.mjesta na državnom prvenstvu za kadete slobodnim načinom. Najbolji muški sportski klub u prošloj godini je Rukometni klub Gospić, a najbolji ženski klub Košarkaški klub Gospić. Titula perspektivne ekipe u mlađim uzrastima pripala je kadetima Košarkaškog kluba Otočac. U pojedinačnoj konkurenciji nagrada  najboljoj perspektivnoj sportašici pripala je mladoj gospićkoj košarkašici Lini Strilić, najperspektivniji sportaš je Ivan Boban, košarkaš Otočca. Najbolji trener je trener Rukometnog kluba Gospić Vanja Antić. Priznanje za medijsku promociju sporta koje nosi ime po Grgi Rupčiću pripalo je Hrvatskom  radio Otočcu.Novinarska ekipa Hrvatskog radija Otočac informira o sportskim susretima , turnirima, sportskim rezultatima, o radu sportskih klubova i Zajednica sportskih udruga. Pokrenuli su ciklus jutarnjih emisija – radio trening. Predstavnici zajednica i sportskih klubova i udruga gostuju u specijaliziranim emisijama o sportu Gackom zajedno. Nagrade za doprinos razvoju sporta dodijeljene su Dubravki Jakšetić, Ivanu Jeliću, Josipu Štamparu, Elvisu Asiću, Dani Kruljcu, Mariu Barkoviću, paraglajding klubu “Leteći medvjedići” i trvrtki Most. Najboljim dječjim vrtićem proglašen je “Tratinčica” iz Brinja. Nagrada promotor sporta dodijeljena je nogometašu Toniju Datkoviću i taekwondositici Mihaeli Bolješić. Nagrada za životno djelo u sportu dodijeljena je Josipu Brkljačiću, čovjeku koji je 47 godina bio aktivan u sportu, posebno u nogometu i kuglanju.

Priznanja sportašima dodijelili su predstavnica županije Dubravka Rukavina i pomoćnig glavnog tajnika za lokalni sport u Hrvatskom olimpijskom odboru Siniša Krajač.  Dodjelu priznanja svojom nazočnošću uveličali su brojni prijatelji ličkog sporta i naravno sportaši. Sve to zajedno odlično je organizirala Zajednica sportova Ličko-senjske županije. Jako su se dobro sjetili u zajednici da catering pripreme učenici sektora turizam i ugostiteljstvo Strukovne škole Gospić, te tako i njima i njihovoj učiteljici Sandri Brkić omogućili da i oni pokažu svoje znanje.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Možda Vas zanima