Rukometaši Gospića pobjedom u Biogradu počeli pripremni period

Objavljeno: 25/01/2022

GOSPIĆ- Nakon dva tjedna isključivo kondicijskih treninga i treninga snage seniorima Rukometnog kluba „Gospić“ je na red došla prva prijateljska utakmica u kojoj su igrači prvi puta nakon završetka prvog dijela sezone osjetili rukometnu loptu.  Ekipa trenera Vanje Antića u Biogradu je na noge istoimenom protivniku došla bez ozlijeđenih, bolesnih ili zbog posla spriječenih Brajkovića, Markića, Seferagića, Stilinovića, Suknaića, Udiljaka i Perišića, dok su se u sastavu našli dječaci U16 Jergović i Čačić, te novo pojačanje Kristijan Cvjetković.

Cilj i plan utakmice u potpunosti je ostvaren, a najbitnija stavka bila je postaviti dobar tempo trčanja u kojem će svi igrači dobiti svoju priliku. Hokejaške izmjene “svi unutra, svi van” odrađivane su nakon svake četvrtine utakmice.

Brojne izmjene poslužile su treneru Antiću da dobije dodatne informacije i što čišću sliku trenutačnog stanja igrača, ali i mogućnost stvaranja širine postavljajući ih na svoje sekundarne pozicije.

Sve dogovoreno u svlačionici pretočio je na parket sastav koji je započeo susret, te veoma ozbiljnim i autoritativnim pristupom ušao u utakmicu. Početna serija 4:0 povećavala se u prvih 15 minuta do najvećih 13:6, kad na teren ulazi sasvim novi sastav koji nije uspio uloviti adekvatni ritam i na odmor se odlazi pri vodstvu Gospićana 14:10.

Odličan ulazak u nastavak susreta nominalno prvog sastava veoma je brzo bio vidljiv i na semaforu koji je nakon serije 5:1 pokazivao vodstvo gospićke ekipe rezultatom 19:11.

Ušli su igrači trenera Antića u tim trenucima u određeni period grešaka što je ekipa Biograda iskoristila, smanjila najprije na 21:16, kasnije i na 22:18, 24:20. U završnici susreta rukometaši Gospićaipak dižu tempo i veoma brzo povisuju na 29:23 do konačne pobjede 32:25.

Iako s puno respekta i određenom dozom treme solidno su se predstavili najmlađi Jergović i Čačić s po 2 gola, dok je prve minute za ekipu zabilježio Cvjetković koji je postigao i jedan pogodak.

RK BIOGRAD – RK GOSPIĆ 25:32 (10:14) – Dželalija (7), Petrović (5), Jelić (3), Bilić (3), Čačić (2), Jergović (2), Sakić (2), Matulović (2), Pavelić (2), Verzon (2), Cvjetković (1)

Ispred rukometaša je novi tjedan napornih treninga koji će završiti prijateljskom utakmicom protiv RK Dubovac-Gaza u Karlovcu.

Možda Vas zanima