Rukometaši Gospića pobjedom završili pripreme za nadolazeću sezonu

Objavljeno: 15/02/2022

GOSPIĆ- Posljednja pripremna utakmica u kojoj su se igrači seniorske ekipe Rukometnog kluba „Gospić“ nakon šest tjedana priprema trebali predstaviti domaćoj publici ipak je, suprotno planovima, odigrana u Ogulinu. Gradska sportska dvorana u Gospiću trebala je  ugostiti RK Dubovac-Gaza, no brojne izolacije onemogućile su Karlovčanima dolazak u naš grad, te je trener Vanja Antić u istom terminu kao rezervno rješenje pronašao novo gostovanje protiv ekipe Ogulina. Sastav je u generalnoj probi bio veoma jak, a uz ranije ozlijeđenih Čovića i Udiljaka nedostajali su Žugaj, Jelić, Verzon i Suknaić. Ekipi su se predstavili Nekić i Krmpotić, novi igrači pristigli iz Senja koji su već u prvoj utakmici pokazali da će ekipi donijeti dodatnu snagu i raznovrsnost.

Domaćini su na zagrijavanju zbog ozljede gležnja ostali bez vratara Stipetića što se za ekipu Gospića pokazalo puno većim problemom budući su vrata domaćina tijekom utakmice kombinirano čuvali Kolačević i Nekić, te obranama izluđivali svoje igrače.  Vrlo dobar ulazak u utakmicu donio je Gospićanima početno vodstvo koje su uz sedam primljenih pogodaka u početnih 15 minuta zadržavali na 2-3 gola prednosti. Izmjena i isprobavanje nove obrambene formacije poklopilo se s nekoliko nerealiziranih čistih prilika i domaćin na odmor odlazi pri vodstvu 19:18.

Nastavak odlične igre uslijedio je i u drugih 30 minuta. Zadržan je visoki tempo i kreiran izuzetno veliki broj prilika za pogodak, no neprelazan je za svoje igrače što s krila, što s pozicije kružni napadača, kontri i sedmeraca bio Nekić branivši u tom dijelu utakmice protivnička vrata. Brojne obrane davale su tijekom čitavog susreta dodatnu motivaciju igračima Ogulina koji su se pokazali kao odlični rukometaši, no pobjeda nije došla u pitanje. Bila je to do sada uvjerljivo najbolja utakmica ovog pripremnog perioda u kojoj su gospićki rukometaši gotovo svih 60 minuta odigrali bez velikog pada i koja je pokazala da se tijekom proteklih tjedana radilo kvalitetno, te da je individualna i ekipna forma u uzlaznoj putanji.

RK OGULIN – RK GOSPIĆ 33:37 (19:18) – Markić (11), Krmpotić (5), Petrović (4), Seferagić (4), Pavelić (3), Dželalija (3), Sakić (3), Cvjetković (3), Maras (1)

Možda Vas zanima