Šahisti gospićke Osnovne škole dr.Jure Turić iz Gospića dvanaesti u državi

Objavljeno: 16/03/2019

GOSPIĆ- U Vinkovcima se odigralo prvenstvo školskih športskih društava u šahu na kojem su nastupili i mladi šahisti ŠŠD Velebit iz Osnovne škole Dr Jure Turić iz Gospića. Iako su mladi osnovci iz Gospića bili među najmlađima i sa najnižim rejtingom (od 24 momčadi 21.) ostvarili su izuzetno dobar rezultat konačnim plasmanom na dvanaestom mjestu prvenstvene tablice. Igralo se šest kola na četiri ploče od kojih su uspjeli pobijediti dva meča i to ŠŠD Goran iz Duge Rese 4:0 i ŠŠD Okit iz Vodica 3:1. Neriješene rezultate postigli su sa ŠŠD Oštro iz Vodica (2:2) isto kao i sa ŠŠD Alfa iz Novaka. Poraze su pretrpjeli od šestoplasiranog u konačnom plasmanu ŠŠD Ban Jelačić iz Splita (O,5:3,5) i ŠŠD „Šesta“ iz Varaždina 1,5:2,5 koje je u konačnici zauzeo 16. mjesto.

Za Gospićane su nastupili Borna Milković na prvoj ploči na kojoj je osvojio 3 boda, na drugoj ploči je igrao Mirko Pavletić koji je od šest partija ostvario 3 pobjede, jedan remi i dva poraza isto kao i najmlađi Karlo Matijević na trećoj ploči. Na četvrtoj ploči je indisponirani Igor Glumac u prva dva meča doživio dva poraza, pa ga je zamjenio Petar Milković koji je od četiri partije dobio tri partije i jednu izgubio.

S prvim nastupom u finalu Državnog prvenstva školskih športskih društava  mladi gospićki osnovci mogu biti izuzetno zadovoljni, tim više što čak trojica od njih pet imaju pravo nastupa još pet godina, a jedan još sljedeće. Mlade šahiste ŠŠD Velebit vodili su njihov voditelj Dalibor Marjanović uz mentora Tomislava Čanića, a prema riječima Marjanovića veliki su izgledi da od iduće godine  nastupi i momčad djevojčica.

T.Č.

Možda Vas zanima