Stotinjak sudionika danas kreće na veliku pustolovinu- Highlader Velebit

Objavljeno: 01/09/2018

GOSPIĆ- S prvim danom  rujna svi putevi vode na Velebit. Za to je zaslužno drugo izdanje najvećeg hrvatskog planinarskog događaja – Highlander Velebita koje počinje danas i  traje  do 5. rujna. Highlander Velebit puno je više od planinarskog događaja, ono je promotor hrvatskih prirodnih ljepota jer će svi neustrašivi gorštaci na trasi dugoj 104 km proći Nacionalne parkove Sjeverni Velebit i Paklenicu koji su poznati po svojim raznovrsnim primjercima flore i faune.

Prošle godine sudionici su svjedočili najvećem nevremenu na Velebitu u posljednjih 50 godina, no to nije zaustavilo Dražena Dugca i Emira Agića da zahtjevan i na dijelovima nepredvidiv teren osvoje za 55, odnosno 58 sati. Uz njih, prošle je godine zadanu trasu uspješno prešao i prvi četveronožni natjecatelj – Šon, mješanac vižla i labradora, uz vlasnika Bornu Baletića.

Sama činjenica da je ovogodišnji Highlander Velebit izazvao toliko internacionalno zanimanje potvrđuje i koliko je bitan za razvoj turizma u post-sezoni te pridonosi širenju slike o Hrvatskoj kao zemlji planina i planinarenja. Što sve očekuje ovogodišnjih 100-ak prijavljenih gorštaka iz cijele Europe na avanturi života od Zavižana do Starigrada i koje rekorde će ove godine obarati i postavljati pratite na službenoj Facebook stranici događaja.

Cilj utrke je  5. rujna  u Velikoj Paklenici između 12 i 16 sati.

PR Highlader Velebit

FOTO: M.Radolović

Možda Vas zanima