Muzej Like Gospić poziva Vas na obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Objavljeno: 16/05/2018

GOSPIĆ- U povodu nacionalne manifestacije, Međunarodnog dana muzeja, koji je doživio 38.izdanje, a naglašeno ovaj tjedan otvorenih vrata, itekako je zanimljivo u muzejskoj instituciji na našem području, u Muzeju Like Gospić. I ja sam dio našeg Muzeja– moto je ovogodišnjeg tjedna otvorenih vrata muzeja, uz poseban poziv:” Ne odbacujte kulturnu baštinu, ne trgujte vlastitim identitetom, Darujte vaš Muzej, ostavite trag“. Posebno i potpuno novo događanje je virtualna izložba “Mladi i muzej vole se tajno/javno“. Više vam govori fotografija u sklopu ovoga teksta.

Itekako zanimljiv događaj biti će i predavanje gospićkog zeta, dr.sc.Ivana Brlića koje će se održati upravo na Dan muzeja, 18.svibnja u podne. Tema je “Osmanska kultura i povijest u Lici:interkulturalno prožimanje i svakodnevica“.

Gospićki Muzej Like poziva svoje sugrađane da zajednički sačuvamo našu kulturnu baštinu od nestajanja. Želimo istaknuti i da je Muzej dom brojnim artefaktima u kojima s ponosom ogledamo naše korijene i našu prisutnost na ličkom tlu” – kaže nam koordinatorica projekta Međunarodnog dana muzeja, dokumentaristica Marija Vranić Rukavina.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima