Poznati svi dobitnici županijskih priznanja povodom Dana županije

Objavljeno: 18/05/2022

GOSPIĆ- Ličko-senjska županija u ponedjeljak 23.svibnja slavi svoj dan. Kao i svake godine, tako će i ove biti dodijeljena priznanja. Evo tko su dobitnici ove godine:

ZA POČASNOG GRAĐANINA

 

 1. mr. sc. ANDREJA PLENKOVIĆA, za osobit doprinos u svekolikom razvoju i promicanju značaja i ugleda Ličko-senjske županije.

ZA JAVNO PRIZNANJE

 

 1. TOMU MEDVEDA, za osobit doprinos u zaštiti i očuvanju digniteta hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije.

ZA NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO

 

 1. MATU ČOPA, posmrtno za osobit doprinos u gospodarskom i društvenom razvitku Ličko-senjske županije.
 2. JOSU STARČEVIĆA – ĆELU, posmrtno za osobit doprinos u promicanju sporta te ostvarene rezultate trajnih vrijednosti u sportskom i društvenom razvitku Ličko-senjske županije.
 3. MARINA ĆAĆIĆA, posmrtno za osobit doprinos i ostvarene rezultate trajnih vrijednosti na području sporta Ličko-senjske županije.
 4. MILANA KRANJČEVIĆA, za osobit doprinos očuvanju nematerijalne kulturne baštine i afirmiranju čakavskog narječja na području Grada Otočca i Ličko-senjske županije.

ZA  GODIŠNJU NAGRADU LSŽ

 

 1. KLUB ZA OBARANJE RUKU «ARKTOS», za osobit doprinos i postignute rezultate na području sporta i promicanju Ličko-senjske županije.
 2. RK «GOSPIĆ», za osobit doprinos i postignute rezultate na području sporta i promicanju Ličko-senjske županije.
 3. MANJA KOSTELAC – GOMERČIĆ, za osobit doprinos na očuvanju kulturno-povijesne baštine na području Grada Otočca i Ličko-senjske županije.

ZAHVALE

 

 1.     UGOSTITELJSKI OBRT «MACOLA», za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     UGOSTITELJSKI OBRT «MAKI», za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     UGOSTITELJSKI OBRT «PRAŠINA», za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     HOTEL «ANA», za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     HEP D.D. ZAGREB, za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     JU «ACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA», za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE, za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA GOSPIĆ, za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1.     OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PLITVIČKA JEZERA, za solidarnost i potporu raseljenim osobama iz Ukrajine te promicanje Ličko-senjske županije u zemlji i svijetu.

 

 1. DVD SINAC, za osobit doprinos u protupožarnoj zaštiti, humanosti i požrtvovnosti u spašavanju ugrožene imovine i građana na području Ličko-senjske županije.

 

 1. VLADU DASOVIĆA, za plemenitost i humanost te unaprjeđenje života građana Općine Brinje i općenito Ličko-senjske županije.

 

 1. SINIŠU (ALDA) GRADIŠERA, za izuzetna dostignuća u klapskom pjevanju i osobit doprinos glazbeno amaterskoj promidžbi Grada Senja i Ličko-senjske županije.

Ličko-senjska županija

Možda Vas zanima