Tri nova i dva “stara” načelnika policijskih postaja službeno preuzeli svoje dužnosti

Objavljeno: 17/10/2017

GOSPIĆ- Skoro mjesec dana nakon što je imenovan novi načelnik Policijske uprave Ličko-senjske imenovano je i pet novih načelnika policijskih postaja. Njima su rješenja uručili načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan i zamjenik načelnika Mladen Kranjčević. Obišli su ih u njihovim postajama, načelnik  je zaželio  svima mnogo uspjeha u radu i čestitao im na njihovom imenovanju. Tri načelnika su novoizabrani dok su načelnici u Senju i Novalji zadržali svoje pozicije. Evo tko su načelnici u policijskim postajama Gospić,Otočac, Senj,Karlobag i Novalja.

Načelnikom Policijske postaje Gospić imenovan je Jadran Došen koji je u MUP-u zaposlen od 1986. godine. Završio je preddiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekao zanimanje nastavnika praktične nastave metalske struke. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove pomoćnika načelnika PP Gospić za kriminalističku policiju i to od 2006. godine.

Načelnikom Policijske postaje Otočac imenovan je Stjepan Dujmović koji je u MUP-u zaposlen od 1999. godine. Završio je diplomski studij na Sveučilištu u Rijeci i stekao zanimanje sveučilišni specijalist kriminalističkog istraživanja. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove kriminalističkog službenika i pomoćnika načelnika za policiju u PP Korenica.

Načelnikom Policijske postaje Senj imenovan je na još jedan mandat od 5 godina Mario Jančić koji je u MUP-u zaposlen je od 1995. godine. Završio je studij na Pravnom fakultetu u Rijeci i stekao  zanimanje sveučilišni specijalist kriminalističkog istraživanja. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove  pomoćnika šefa smjene Operativnog dežurstva, policijskog službenika za pomorsku policiju u Odjelu policije, kriminalističkog službenika za gospodarski kriminalitet, načelnika PP Karlobag i PP Senj.

Načelnikom Policijske postaje Karlobag imenovan je Jure Strika koji je u MUP-u zaposlen od 1997. godine. Završio je stručni studij na Pravnom fakultetu u Splitu i stekao  zanimanje stručni specijalist javne nabave. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove pomoćnika načelnika u PP Karlobag i PP Novalja.

Načelnikom Policijske postaje Novalja imenovan je na još jedan mandat od 5 godina Željko Prenđa, dosadašnji načelnik Policijske postaje Novalja. U MUP-u zaposlen je od 1992. godine. Završio je diplomski studij na Visokoj policijskoj školi i stekao zanimanje stručni specijalist kriminalistike. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove zapovjednika ispostave Novalja i načelnika PP Novalja.

Možda Vas zanima