Gradonačelnik Karlo Starčević i direktor gospićke veterinarske ambulante Tomislav Rukavina potpisali ugovore vezane uz zaštitu životinja na području Grada Gospića

Objavljeno: 04/02/2019

GOSPIĆ- Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i direktor Veterinarske ambulante Gospić d.o.o. Tomislav Rukavina, potpisali su tri Ugovora vezana uz zaštitu životinja na području Grada Gospića. Ugovori koji su potpisani su:

  1. Ugovor o financiranju označavanja (mikročipiranja) pasa u 2019. godini na području Grada Gospića. Ovim Ugovorom Grad Gospić u cijelosti financira označavanje (mikročipiranje) pasa u iznosu od 100 kn po označenom psu. Cilj je izaći u susret građanima kako bi im financijski olakšali držanje svojih kućnih ljubimaca, a time i smanjili broj neoznačenih pasa na području Grada te napuštenih i izgubljenih pasa kojima nije poznat vlasnik. Označavanje pasa je i zakonski propisana obveza njihovim vlasnicima (posjednicima). Za izvršenje ovog Ugovor planirano je 30.000,00 u Proračunu Grada Gospića za 2019. godinu.
  2. Ugovor o sufinanciranju troškova sterilizacije pasa u 2019. godini, na području Grada Gospića. Ovim Ugovorom Grad Gospić sufinancira sterilizaciju pasa u iznosu od 300 kn po steriliziranom psu. Poticanjem ove mjere želi se smanjiti nekontrolirano razmnožavanje a time i napuštanje životinja. Za izvršenje ovog Ugovor planirano je 30.000,00 u Proračunu Grada Gospića za 2019. godinu.
  3. Ugovor o financiranju troškova primarnog liječenja i privremenog stacionara pronađenih životinja kojima nije poznat vlasnik u 2019. godini na području Grada Gospića. Ovim Ugovorom Grad snosi troškove primarnog liječenja kod pronađenih napuštenih, ozlijeđenih životinja kojima nije poznat vlasnik, kako bi životinje bile u stanju transportirati se do skloništa,  ili  ukoliko im se pronađe novi vlasnik, bile stanju za udomljavanje. Za izvršenje ovog Ugovor planirano je 64.100,00 u Proračunu Grada Gospića za 2019. godinu.

Možda Vas zanima