Tomislav Čanić: “vratite nam ljude, konje,ralice”!!!

Objavljeno: 07/02/2018

Od povremenog dopisnika portala Lika-express Tomislava Čanić koji nam dojavi vijesti iz planinarenja ili šaha dobili smo jutros zanimljiv tekst. Doajen gospićkog i ličkog sporta i novinarstva svojim osebujnim,ali u najmanju ruku i dirljivim stilom dotakao se aktualne i vruće teme, čišćenja snijega. Nitko se ne treba smatrati osobno prozvanim,ali svi, od običnih čitatelja, novinara, bilo kojeg građanina pa do najvažnijih političara trebaju se zamisliti nad ovim tekstom. Čanićev tekst pod naslovom koji smo i naveli pročitajte u cijelosti:

Danas sam se neugodno iznenadio kada sam vidio da je pao novi snijeg, a ralica kroz Čanić gaj nije prošla. Jedan sam od rijetko starijih ljudi koji se prisjeća kada smo do glavne ceste organizirali radne akcije da okidamo snijeg, jer nismo mogli čekati Šariće koji su imali konje da nam s malom konjskom ralicom okidaju budući smo morali na posao. Ne ulazim u inate naših političara i dužnosnika Lika cesta, pa upozoravam sve one koji trebaju raditi svoj posao da to čine, jer bi  trebali i mi živjeti dostojno čovjeka. Dovodite nas u nedoumicu da ubuduće uopće izlazimo na izbore. Ujedno se ne pravite ludi na razini države i niže i čudite se zašto su nam sela opustjela, kako zadržati mlade i još puno kako, kako, kako???

Na ovom snimku danas u 8 sati susjeda iznad moje kuće kida snijeg lopatom, a 200 metara dalje ima blago, od kojeg ona, suprug, sin i djed od 80 godina žive, jer su ostali bez posla. Još 300 metara dalje živi hrvatski branitelj – invalid…Radno sposobni u susjedstvu vjerovatno će reći još koju riječ. Ja bih trebao progovoriti još žešće, ali ću se povući u svoj život dok ne crknem!

                                                                                                                       Tomislav Čanić

Možda Vas zanima