Gradonačelnik Karlo Starčević primio ugostitelje koji se zalažu za manji porez na potrošnju

Objavljeno: 09/07/2018

GOSPIĆ-Gradonačelnik Karlo Starčević primio je predstavnike Udruženja obrtnika Gospić, tajnika Željka Mataiju, te predsjednika Ceha ugostitelja Ivana Ratkovića i zamjenika Nikolu Marasa. Gosti su s gradonačelnikom razgovarali o porezu na potrošnju alkoholnih i bez alkoholnih pića te komparirali situaciju u RH. Kako je riječ o odluci lokalne samouprave postojeći zakon je odredio maksimalan iznos do 3 posto u kojemu, smatraju ugostitelji, ima mogućnosti smanjenja bar u zimskim uvjetima.

Saslušavši prijedloge, gradonačelnik Starčević je izrazio spremnost olakšati poslovanje ugostiteljima, obećao provjeriti prihode s ove stavke te nakon zaključka  struke u gradskoj upravi prijedlog dati i Vijeću na raspravu. Inače, u Gospiću pa i većini gradova u RH rečeni porez iznosi 3 posto, ali ima i onih koji su s manjim postotkom primjerice u Rijeci, Metkoviću, Vodicama, Zagrebu i drugdje

Uz rečeno razgovaralo se i o angažiranju ugostitelja povodom Dana grada te je istaknuto kako gospićkim ugostiteljima na raspolaganju stoji besplatna struja, prodajno mjesto i štand uz uvjet prijave gradskoj upravi o čemu će i Udruženje obavijestiti članove. (Ž.M.)

Možda Vas zanima