Čelnik županijskog HNS-a Krunoslav Tomljanović odgovorio na jučerašnju presicu Tomislava Zrinskog

Objavljeno: 08/12/2018

Poštovani gosp. Zrinski !

Zaista sam iznenađen Vašom prozivkom županijskog HNS-a kada tvrdite da HNS u županijskoj skupštini podržava županijski proračun te da je sudionik nekoga od blokova unutar županijske skupštine.

Da ste danas kojim slučajem ciljano prozvali jednog od vijećnika i tražili  da se izjasni koga on zapravo predstavlja kao i čije stavove zastupa u županijskoj skupštini, vaša današnja pressica ne bi zahtijevala moju reakciju već bi dobila moju iskrenu podršku.

S obzirom da ste vijećnik u županijskoj skupštini,a osobno smatram i dovoljno iskusni mogli  ste u proteklih godinu dana provjeriti ima li HNS u županijskoj skupštini vijećnika ili nema.

Isto tako da ste proteklih dana bolje pratili  tiskane medije kao i portale imali  bi  jasniju sliku o stavu županijskog HNS-a kao i mene osobno o trenutnoj situaciji u našoj županiji, a osobito o stanju u županijskoj skupštini.

Vaša me je reakcija pomalo iznenadila s obzirom da i sami znate moje osobne političke stavove kao i životne principe. Težim isključivo transparentnošću s obzirom da smatram da su naši građani važniji od nas samih te ne zaslužuju da se mi međusobno bavimo politikanstvom. Dužni smo provoditi transparentnu i gospodarski osvještenu politiku koja za osnovni cilj ima stvaranje uvjeta za kvalitetniji i bolji život naših građana, a ne dizanje vlastitih političkih rejtinga bez ikakve osnove.

Prozivate županijski HNS za postupke gosp. Ernesta Petrya, a sami ste upoznati sa činjenicom da se Ernest Petry u županijskoj skupštini nikada nije izjasnio kao vječnik HNS-a što se u ostalom može vidjeti na službenim županijskim stranicama.

 

Meni je osobno drago da je to danas tako, jer bi u protivnom Vaše prozivke bile osnovane. Da stvar bude bolja, a s obzirom da smo sumještani nekoliko sam Vam puta osobno rekao da se ja kao predsjednik ali i županijski HNS ograđujemo od bilo kakvih političkih experimenata spomenutog vječnika, te i iz tog razloga smatram da nije politički korektno optuživati cijeli HNS.

 

Očekivao sam od Vas kao predsjednika županijskog SDP-a malo više političke mudrosti i korektnosti, a  za prozivke ste trebali imati hrabrosti prije zadnjih lokalnih izbora pa bi danas politička šteta možda bila malo manja.

Nažalost i sami ste svjesni činjenice da je i dio vaših članova tada stajao indirektno iza projekta Bure promjena, a vaše su reakcije tada izostale .

Ako sam u krivu slobodno me ispravite, ali zar to nije evidentno iz malog  broja osvojenih SDP-ovih mandata kako u opčinama i gradovima tako i u županiji da ste i Vi prevareni od dijela vlastitih članova i birača ili smatrate da ljudi nisu prepoznali vaše politike i programe pa su stoga i izborni rezultati bili loši.

Zar za jedno i drugo upravo Vi niste trebali snositi političku odgovornost?

Smatrate li se izdanim od strane vlastitih članova i glasača na prošlim lokalnim izborima u Senju?

Ako smatrate, temeljem čega ste opet birali isto vodstvo?

Mogli bi tako u nedogled , ali mogli bi i zaključiti da ste i sami na jedan način zažmirili pred prevarom naših građana , koje je nažalost uzrokovala Bura promjena i neke od nezavisnih lista.

To su teme nad kojima se gosp. Zrinski morate zamisliti i počnite se baviti problemima unutar vlastite stranke jer imate toliko ozbiljnih problema, kako na nacionalnoj tako i na županijskoj razini te me je ozbiljno strah da ih nečete godinama raspetljati.

Politički smo korektni kada smo priznali da ih i sami imamo, ali ih proteklih godinu dana nastojimo riješavati s obzirom da se ne može nešto riješiti preko noči što je godinama devastirano.

Smatram da prozivati na odgovornost županijski HNS radi postupaka gosp.Ernesta Petrya ne služi Vama na čast, već smatram da se Vi gosp. Zrinski samo na jedan jadan i pomalo otužan način želite nametnuti kao neki politički lider oporbe.

Ako Vas to ispunjava uživajte , a mi ćemo i dalje raditi na organizaciji po terenu i nastojati se građanima dokazivati sa konkretnim politikama i programima.

HNS je spreman na suradnju sa svim političkim strankama pa između ostalog i sa SDP-om .U SDP-u ni na koji način ne vidimo političke protivnike, već kao i u drugim strankama buduče političke suradnike koji će kroz kvalitetne zajedničke programe raditi u interesu naše županije.

Jasnog smo političkog stava da su potrebni i novi izbori kako u županiji tako i u nekim  našim gradovima i opčinama, a sama spoznaja da se nema u viječima jasna politička večina u protivnom baca ozbiljnu sumnju na političku trgovinu, koja će zasigurno polučiti katastrofalne gospodarske, socijalne i ekonomske rezultate. Takva je politika neodrživa i svima je to zasigurno jasno.

Iskreno se nadam da ćemo svi skupa narednih dana imati jasniju političku  sliku kako u županiji tako i u našim gradovima i opčinama, a koliko i dođe do bilo kakvih prijevremenih izbora mi iz HNS-a smo spremni izaći na izbore i ako to bude potrebno i samostalno.

Za kraj htio bih poručiti svim političkim akterima da je već odavno došlo vrijeme da preuzmemo prije svega svoju vlastitu moralnu i političku odgovornost. Prestanimo se više baviti političkim prozivkama i spletkama , a građanima se pokušajmo nametniti kvalitetnijim društvenim, socijalnim i gospodarskim programima.

Za kraj, gosp. Zrinski želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu vaše stranke, a HNS će se pod mojim vodstvom zasigurno potruditi da Vam nametne fer i korektan politički tempo!

 

Županijski predsjednik LS HNS-a

Krunoslav Tomljanović

FOTO TV Loki

Možda Vas zanima