Druga etapa velike biciklističke utrke CRO race prošla kroz Liku

Objavljeno: 02/10/2019

ZADAR- Rumunjski biciklist Eduard-Michael Grosu, član francuske momčadi Delko Marseille, pobjednik je druge etape CRO Racea vožene od Slunja do Zadra u dužini od 183 kilometra. Ovom etapnom pobjedom ujedno je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Grosu je slavio i prošle godine u Zadru, a dobro poznavanje završnih kilometara iskoristio je za napad kilometar prije cilja kojim je vrlo brzo stekao 20-ak metara prednosti koje je uspio zadržati do cilja. Drugo mjesto zauzeo je Australac Alexander Edmondson iz momčadi Mitchelton-Scott, a treće pobjednik prve etape Slovenac Marko Kump iz Adria Mobila. U ukupnom redoslijedu Grosu ima pet sekundi ispred Marka Kumpa. U trećoj etapi plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru nosit će Kump, zelenu Austrijanac Markus Wildauer (Tirol KTM), a bijelu Kazahstanac Vadim Pronski (Astana).

Druga etapa ovogodišnjeg CRO Racea vozače je vodila kroz Nacionalni park Plitvička jezera i Park prirode Velebit, a sama ruta prolazila je u blizini još tri parka: NP Krka, NP Kornati i PP Vransko jezero. Grad Slunj opravdao je status iznimno gostoljubivog domaćina na startu druge etape. Vozače su u središtu mjesta uoči starta toplo pozdravili brojni Slunjani i zaželjeli im sretan put. Znak za početak utrke dao je slunjski gradonačelnik Jure Katić, a vrlo brzo nakon starta iz glavne se skupine izdvojilo pet vozača.

MEDIA-VAL

FOTO: KL-Photo, Boris Kačan

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima