“Ljeto u Mušaluku”- u petak likovne radionice, pastirske igre i Družba Pere Kvržice

Objavljeno: 27/07/2022

MUŠALUK- U sklopu projekta “Mušaluk”, “Ljeto u Mušaluku” donosi nova iznenađenja. Kroz naš Projekt posebno želimo naglasiti ljubav za djecu, osjećaj za ljepotu prirode i zavičaja. Uvjereni smo da u tome uspijevamo jer na svakoj novoj aktivnosti sve je više naše predivne dječice i njihovih dragih roditelja, baka, djedova i prijatelja. Ovoga petka, 29.07.2022. godine naša mala, ali srcem velika škola u Mušaluku, poziva svu dječicu da nam se pridruže i zanimljivo, kreativno i veselo provedu dan u prirodi.
Redoslijed aktivnosti:
1. Likovne radionice u raznim tehnikama oslikavanja od 17.30 sati.
2. Pastirske igre od 18.30 sati.

Cilj ove igraonice je približiti, opisati i upoznati djecu s jednostavnijim načinima provođenja slobodnog vremena iz nekih minulih vremena kada su se njihovi vršnjaci zabavljali na mnogo jednostavniji, prirodniji i često zdraviji način.

3. Kino na otvorenom u voćnjaku naše škole od 19.30 sati prikazuje hrvatski dječiji dugometražni film iz 1970. godine “DRUŽBA PERE KVRŽICE”.
Dok u svijetu odraslih vladaju svađe, nesloga i pohlepa, dječja se skupina stavlja u službu općeg dobra, a to je popravljanje starog mlina što postaje jedna vrsta utopijskog projekta, djela koji označava jedan nesebičan, novi svijet. Skupina djece zapravo radi ono što odrasli ne mogu čime se dokazuju kao vrjedniji, sposobniji i pametniji. No, ono što je zapravo najvažnije je sama pouka djela – solidarnost i zajedništvo za bolji svijet.

Voditeljica projekta “Mušaluk”
Marijana Orešković

Možda Vas zanima