Ne propustite odličnu utrku i zanimljivi događaj u Perušiću u subotu 6.srpnja

Objavljeno: 03/07/2019

PERUŠIĆ- U subotu, 6. srpnja, u Perušiću, u organizaciji Atletskog kluba Plitvice i Pećinskog parka Grabovača, održat će se trail utrka naziva Lika adventure trail. Prvi Lika adventure trail okupit će na na jednom mjestu nekoliko stotina sportaša avanturista iz cijele Europe. Trčat će se tri dionice različitog intenziteta i duljine: Staza zlatnog lava-10km, Staza Žutog porculana – 18km i Staza 50 nijansi zelene – 30km. Staze su imenovane s ciljem promocije prirodne i kulturne baštine jedinog pećinskog parka u Europi, ali i cijelog perušićkog kraja. Staza zlatnog lava prolazi tik podno Starog grada Perušića- lav je zaštitni znak Općine Perušić; Staza žutog porculana prolazi kroz ruralno selo Kaluđerovac koje je poznato po grnčariji odnosno izradi posuđa od gline; Staza 50 nijansi zelene prolazi kroz prekrasno, šumoviti područje perušićkog kraja znano pod imenom Duliba.

Da je avantura zaista motiv ove manifestacije govori i činjenica kako će svi zainteresirani moći posjetiti špilju Samograd po promotivnim cijenama, te splavariti prekrasnom rijekom Likom. Svoju ponudu će prezentirati i OPG-ovi s područja Like, a za one najmlađe osigurani su brojni zabavni sadržaji.

Tijekom i nakon utrke osiguran je zabavno-glazbeni program u centru Perušića, te bogata besplatna tombola za sve sudionike utrke.

Cilj manifestacije je promocija aktivnog života i odmora u prirodi, te podizanje svijesti o humanitarnom djelovanju (u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama „Pčelice“, Gospić).

Nakon utrke, u večernjim satima, svi posjetitelji mogu u obližnjem Gospiću uživati na besplatnom koncertu Jure Stublića!

Suorganizator utrke je Narodna knjižnica Perušić, a partneri i sponzori: Turistička zajednica Općine Perušić, Općina Perušić,Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Perušić d.o.o., Natural Wealth, Cetina, Dukat Fit, Memorijalni centar Nikola Tesla, Kulturno informativni centar Gospić, Natura turist, Nacionalni park Plitvička jezera, Općina Plitvička jezera.

Možda Vas zanima