Seniori RK Gospić poraženi od Poreča 2

Objavljeno: 10/04/2019

GOSPIĆ- U 18. kolu III HRL zapad seniori Rukometnog kluba „Gospić“ ostvarili su poraz na domaćem terenu od ekipe Poreč 2.  Od početka se moglo vidjeti da će utakmica biti veoma efikasna. Nešto lošije zalaganje u obrani igrači su nadoknađivali raspoloženijom igrom u napadu. U prvom poluvremenu su se Gospićani bolje snalazili od protivnika iz Poreča te imali i 5 pogodaka prednosti (17:12), no na poluvrijeme odlaze sa +3 (21:18).

Nakon samo 5 minuta nastavka gosti su nepotrebno isprovocirali situaciju nakon uobičajenog prekršaja te je došlo do isključenja domaćeg Jelića i gostujućeg Čipraka što se za ekipu Gospića pokazalo kao puno veći hendikep.

Igrači Poreča su ušli u bolji ritam, vodili jednim pogotkom prednosti većinu drugog poluvremena a u završnici utakmice poveli i 32:30. Nekoliko uzastopnih obrana na čelu s golmanom Stipetićem domaćinu osiguravaju brze tranzicije kojima rade seriju 6:1 (36:33) 2 minute prije kraja utakmice.

Gosti se odlučuju na presing obranu, gospićki rukometaši ne uspijevaju realizirati dva zicera što su gosti kaznili i u posljednjoj sekundi utakmice s 15 metara pogodili za konačnih 36:37.

Kod domaćina su najefikasniji bili Mate Pavelić s 10, Ivan Jelić s 9 i Nikola Kovačević s 5 pogodaka.

RK Gospić

Možda Vas zanima