Seniorima gostujuća pobjeda, mlađi uzrasti dobri

Objavljeno: 21/11/2018

GOSPIĆ- Prošli vikend (17./18.11.2018. godine) su svoje ligaške obveze imali dječaci 2008. i dječaci 2006. godište te seniori

Dječaci 2008. godišta su  otputovali u Rijeku i odigrali utakmice protiv Pećina i PŠR.

Igrala se liga Primorsko-goranske županije, a ekipa je bila oslabljena za Mladena i Matana Markovića, te Andreja Stilinovića. Bez obzira na izostanke Gospićani su odigrali dobre utakmice.

Iako se Pećine zbog nekolicine starijih igrača natječu izvan konkurencije igrači RK „Gospić“ su pokazali solidnu igru, no nedovoljno za pobjedu. Loše prvo poluvrijeme i zaostatak 3:8 pokušali su sustići u drugom poluvremenu, smanjili na 7:9, no više od toga nisu uspjeli.

Druga utakmica je bila protiv Primorske škole rukometa (PŠR), te su protiv svojih vršnjaka ostvarili uvjerljivu pobjedu od 12 pogodaka prednosti.

RK PEĆINE – RK GOSPIĆ 14:10 (8:3) – Ivan Borovac (2), Luka Borovac (2), Mateo Jergović (2), Josip Ratković (2)

RK GOSPIĆ – PŠR 16:6 (9:2) – Ivan Borovac (4), Luka Borovac (4), Vito Maras (4)

Važna seniorska pobjeda u gostima!!!

Seniori su u nedjelju  otputovali u Poreč na utakmicu 7. kola III HRL zapad. U neštom krnjem sastavu, bez Josipa Starčevića, Nikole Kovačevića, Ivana Sabljaka i s ozlijeđenim Tomislavom Milkovićem, su dosta loše ušli u utakmicu i u 10. minuti imali zaostatak 6:1.

Obrana 6:0 nije bila dovoljno agresivna, no promjena obrane u 5:1 ih je na čelu sa Suknaićem stabilizirala (6:4, 7:6), a u završnici prvog dijela s Udiljkom na poziciji “prednjeg” dala dodatnu snagu i gustoću, te su na poluvrijeme otišli s jednim pogotkom prednosti (13:12). Domaćini su u nastavku utakmice odvojili Jelića i Udiljka no Gospićani se brzo uspijevaju prilagoditi novonastaloj situaciji. Obrana je cijelo drugo poluvrijeme bila vrlo dobra i davala veliku sigurnost Kolačeviću na golu koji je utakmicu završio s 15-ak obrana. Sigurna obrana te raspoloženi Jelić (10) i Udiljak (9) su uz stopostotnog Brajkovića (5) i Vukelića (2) malo po malo povećavali razliku do konačnih +6 (29:23).

Čestitke svim dečkima na borbenosti i zalaganju. Već sljedeći vikend ih čeka domaća utakmica protiv RK Mornar-Crikvenica II.

Dječaci A su u nedjelju, 18.11.2018., gostovali u Karlovcu.

Za protivnike su imali ekipe Karlovca i Arbe Rab te ostvarili pobjedu i poraz.

RK GOSPIĆ – RK KARLOVAC 16:23 (7:9) – tijekom cijele utakmice mogla se vidjeti veoma nervozna igra s puno pogrešaka na obje strane. Prvi pogodak je postignut tek u 5. minuti utakmice, dok u 6. minuti igrači Gospića zaostaju 2:0.

Karlovčani su bili konkretniji u većem dijelu utakmice i vodili 2 do 3 pogotka prednosti (10:7, 11:8, 13:10). Jedini period u kojem su igrači Rukometnog kluba „Gospić“ uspjeli nametnuti svoj ritam bio je sredinom drugog poluvremena kada uspijevaju spojiti nekoliko dobrih obrana i efikasnih napada te poravnati na 14:14. Kada se učinilo da će posljednjih 10 minuta utakmice nastaviti u spomenutom ritmu dolazi do novog pada, protivnik radi seriju 9:2 i zasluženo osvaja 2 boda. Ivan Jergović je postigao 5, Luka Orešković 4, a Hrvoje Rukavina 3 pogotka

MRK ARBA RAB – RK GOSPIĆ 13:23 (7:14) – odličan ulazak u utakmicu donio im je visoku prednost na samom početku (9:1) koju smo mirno održavali do samoga kraja. Vedran Hećimović sa 6, te Marko Čačić, Ivan Jergović i Luka Orešković sa po 4 pogotka bili su najefikasniji.

 

Vanja Antić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima