Zahuktavaju se rukometne lige. Gospićki podmladak odličan, seniori poraženi na startu svoje lige

Objavljeno: 10/10/2018

GOSPIĆ- Na terene su izašli dječaci 2008., 2006. i 2004., djevojčice 2006. godište i seniori. Ukupno je odigrano 9 utakmica i ostvareno 6 pobjeda, a moglo je biti i uspješnije.

Svoje prve utakmice 1.HRLDB zapad i prve utakmice velikog rukometa uopće odigrali su u Rijeci dječaci rođeni 2008. godine i mlađi koji su u 1. krugu ostvarili dvije uvjerljive pobjede. Ekipa je bila kompletna i pokazala da je ispred nje veoma uspješna budućnost. U obje utakmice ekipa Gospića pokazala se kao bolji protivnik i zauzela prvo mjesto na ljestvici.

RK VIŠKOVO – RK GOSPIĆ 8:29 (7:16) – najefikasniji su bili Mateo Jergović sa 8, Luka Borovac i Ivan Borovac s po 4, te Mladen Marković s 3 pogotka

RK GOSPIĆ – RK PEĆINE 19:11 (8:8) – Ivan Borovac postigao je 10 pogodaka, Josip Ratković 3, dok su po 2 dodali Luka Borovac, Mateo Jergović i Mladen Marković

 

Dječaci i djevojčice “A” (2006. godište) nastupali su u ligi Primorsko – goranske županije i ostvarili polovične rezultate.

Djevojčice su u ligu zakoračili pobjedom i porazom. Nakon uvodne pobjede ozljedile su se veoma bitne Jana Vojta i Danijela Šop, te nisu uspjeli osvojiti sva 4 boda.

RK GOSPIĆ – ŽRK VRBOVSKO 16:6 (8:2) – uvjerljivo najefikasnija bila je Danijela Šop s 11 postignutih pogodaka.

RK GOSPIĆ – ŽRK LIBURNIJA OPATIJA I 8:16 (3:9) – budući ekipa nije mogla računati na ozlijeđene djevojčice, Barbara Borovac je preuzela odgovornost, no njezinih 6 pogodaka nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

 

Dječaci “A” su također nastupili u županijskoj ligi i snage odmjerili s ekipama Mornar CK i PŠR. Pobjeda i poraz ih rezultatski nisu zadovoljili, a preveliko htijenje i brzopletost stajali su ih stopostotnog učinka.

RK MORNAR CK – RK GOSPIĆ 18:9 (8:6) – bila je ovo utakmica u kojoj su ih ogromna želja, trud i agresivnost odveli u poraz. U obrani su ginuli, radili, borili se, osvajali lopte, a u tranziciji rasipali sve ono što su teško zaradili i iz svojih kontri “2 na 1” omogućavali protivniku rekontre koje je isti i iskoristio.  Ogroman broj grešaka u dodavanju već na poziciji sredine terena odveo ih je u poraz. Najefikasniji je bio Ivan Jergović s 5 pogodaka, dok je vrlo dobar na golu bio Fran Juraj Rukavina.

RK GOSPIĆ – PŠR 22:12 (8:7) – prvo poluvrijeme je bilo vrlo slično cijeloj prvoj utakmici, čak 3 nerealizirane kontre, brojno ispadanje lopti i na odmor odlaze samo s 1 pogotkom prednosti. U drugih 20 minuta utakmice uspijevaju ući smirenije i skoncentriranije, te se vodstvo rukometaša Gospića malo po malo počelo povećavati do konačnih +10. Karlo Kosović i Hrvoje Rukavina s postigli po 5, dok je Ivan Jergović dodao 4 pogotka. Odličan je na golu bio Ivano Tonković.

 

Počele su i ligaške obveze seniora.

Seniori su u subotu, 6.10.2018., otputovali u Pulu gdje ih je u 1. kolu 3.HRL zapad ugostila ekipa Arene. Izuzetno loš ulazak u utakmicu, brojne lagano izgubljene lopte, ali nerealizirane prilike dale su vjetar u leđa domaćinu a sputale igrače Gospića koji se do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli trgnuti i pokazati sve što znaju. Zaostatak od čak 13 pogodaka (21:8) nakon prvih 30 minuta nije bio očekivani, ali je bio itekako zaslužen.

Odrađenim razgovorima na odmoru, unatoč visokom zaostatku, u drugo poluvrijeme su ušli onako kako ova ekipa zna i može, borbeno, rastrčano i samopouzdano. Razlika se malo po malo počela topiti, obrana je bila veoma pokretljiva i agresivna te nije dozvoljavala domaćim igračima lagane pogotke. U zadnjim minutama utakmice imali su napad i za -4, no nisu ga uspjeli realizirati i ekipa Arene rezultatom 34:28 osvaja 2 boda.

Najefikasniji su koD gospićana bili Ivan Jelić s 11, Matej Suknaić s 9 i Josip Starčević s 4 pogotka, a vrlo dobar je na golu s 10-ak obrana bio Marko Brkljačić. 

Unatoč porazu ova utakmica je uvelike poslužila u razotkrivanju svih stvari na kojima se treba raditi, ali i pokazala kvalitete koje igrači i ekipa imaju, a možda su i sami u njih sumnjali.

 

Mlađi kadeti su u nedjelju, 7. listopada 2018., u Gospiću ostvarili uvjerljive pobjede protiv RK Arena JDG i RU Rudan Labin.

Ekipa je nakon svakojakih školskih i privatnih obveza kasnije počela s ozbiljnijim treniranjem, te nakon mučenja u 1. krugu polako dolazi na radnu temperaturu.

Dečki Rukometnog kluba „Gospić“ su na terenu pokazali veliko samopouzdanje, autoritet i bez problema osvojili nova 4 boda.

RK GOSPIĆ – RK ARENA JDG 25:5 (15:0) – već na samom startu je bila vidljiva velika razlika u kvaliteti što pokazuje i rezultat na poluvremenu. Većinu utakmice na terenu su bili igrači koji manje igraju pa su se tako u strijelce upisali Mateo Dizdar (3) i Ivica Hodak (2), a najefikasniji su bili Luka Delišimunović (5), Nikola Kovačević (4), Josip Klobučar (4).

RU RUDAN LABIN – RK GOSPIĆ 16:21 (6:12) – u drugoj utakmici čekao ih je daleko teži protivnik, no vrhunski pristup donio je odličnu obranu iz koje su vrlo rano došli do vodstva 7:2. Dvije neozbiljnosti i Labinjani smanjuju ma 7:5. Nakon minute odmora ekipa kvalitetno ulazi u nastavak utakmice, povećava prednost na 9 pogodaka i mirno završava utakmicu. Po 5 pogodaka postigli su Nikola Kovačević, Ivan Starčević i Luka Delišimunović.

Možda Vas zanima