Alkohol i brzina na ličkim cestama

Objavljeno: 13/06/2016

GOSPIĆ- Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 156 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Plitvičkim Jezerima kod 38-godišnjaka s područja Plitvičkih Jezera (3.00 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 249 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kod čvora Gospić, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 39-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

 

Milan Tomašević/PULS

Možda Vas zanima