Apel iz policije

Objavljeno: 23/06/2016

GOSPIĆ- Da građani još uvijek , i dulji niz godina nakon domovinskog rata, posjeduju „ratnu ostavštinu“ svjedoči i najnovija informacija iz Ličko-senjske policijske uprave. Naime, osoba s područja Perušića dragovoljno je  predala 200 komada raznog streljiva, strojnicu Ero, tri tijela protupješačke mine i minobacačku minu. Sve navedeno  policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je  izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Iz policije pozivaju  građane da se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti“- poručuju iz ličko-senjske policijske uprave.

Svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, kao i  građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju,policija se zahvaljuje, a sve druge građane pozivaju  da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

 

Milan Tomašević/PULS

Možda Vas zanima