Rukometne zvijezde u Gospiću

Objavljeno: 23/06/2016

Pod mentorstvom proslavljenih hrvatskih sportaša održava se univerzalni sportski kamp „Gospić 2016.“ Posjetili  su ga i aktualni hrvatski rukometni reprezentativci koji će uskoro na Olimpijske igre. Mladi gospićani uče nogomet,košarku,odbojku i rukomet. Nažalost na tenisu samo rade kondicijske treninge jer zahvaljujući nečijem nemaru gospićki teniski tereni su zapušteni

GOSPIĆ- Univerzalni sportski kamp „Gospić 2016.“održava se drugu godinu za redom u Gospiću. Radi se o zanimljivom projektu Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije  na čelu s legendarnim hrvatskim rukometašem Mirzom Džombom. Mali gospićani na kampu uče i natječu se u 5 sportova:  nogometu, košarci, odbojci i  naravno  rukometu. Peti sport je tenis, nažalost iako je na kampu čak 6 učitelja tenisa oni mogu samo raditi kondicijske treninge jer zahvaljujući nečijoj nebrizi i neradu teniski tereni postali su ruglo ovoga grada i na njima se ne može igrati. Obnova teniskog terena otvorenog prije 16 godina spominje se u javnosti, ovih dana „vrte“ se i radnici po njemu, no za ovaj kamp ipak je prekasno.

Sportski djelatnik i kondicijski trener Emil Baltić, voditelj ovoga kampa,  posebno hvali rukometni klub Gospić i alfu i omegu ovoga kluba Vanju Antića. „Ovdje se razvija jedan klub sa trenutno 140 djece što je za gospićke prilike jako dobro i jako sam zadovoljan s time“- kaže Baltić koji trenutno radi u Rukometnom klubu „Zamet“ u Rijeci koji je jedan od najboljih rasadnika vrhunskih hrvatskih rukometaša.   Sportski direktor ovoga kampa je legenda hrvatskog rukometa Alvaro Načinović koji je također bio u Gospiću na ovome kampu zajedno sa 4 aktualna  hrvatska reprezentativca i legendarnim hrvatskim golmanom Valterom Matoševićem. U Gospić su tako došli  golmani Ivan Pešić i Ivan Stevanović , kružni napadač Krešimir Kozina i jedno od trenutno  najboljih lijevih krila svijeta  Manuel Štrlek. Mali gospićki rukometaši i sportaši s oduševljenjem su ih dočekali, nažalost nedostajalo je pokoje pitanje koje su mogli uputiti svojim idolima, trema je očito učinila svoje. Veseli što ovim istinskim svjetskim rukometnim zvijezdama nije bio nikakav problem davati autograme i slikati se s mladim rukometašima.

A već spomenuti Alvaro Načinović zadovoljan je s tim koliko se okupilo malih gospićana na ovogodišnjem kampu koji su došli  učiti se sportskim vrijednostima i kvalitetama sportskog života i živjeti zdravo. „Drago mi je da su ih posjetili proslavljeni olimpijci, rukometaši koji su mladi dečki,ali i uzori i idoli ovoj dječici“- kaže Načinović. Posebno ga veseli što je dosta gospićana upravo u njegovom sportu, rukometu. Netko od njih nadamo se mogao bi i put ovoga kluba koji u dva mlađa uzrasta ima državne prvake. Načinović također hvali rad u rukometnom klubu Gospić, posebno Vanju Antića  koji  odlično radi s mladim dečkima. Nažalost da bi se dostiglo velike profesionalne rezultate treba se iz Gospića maknuti u neku jaču rukometnu sredinu i na to također mladi trebaju biti spremni.

Vratimo se još malo konkretnom kampu „Gospić 2016“ koji se provodi pod motom „Tigar se ne rađa, tigar se postaje“ i koji je okupio sedamdeset i dvoje djece. Bila je i nogometna škola „Sharbini“, a u svim sportovima s mladima rade mentori koji su redom svi uspješni hrvatski sportaši.  Sve to provodi se kako bi se okupio što veći broj djece,  kako bi na kamp dolazila djeca izvan Gospića pa čak i inozemstva. Iako Baltić hvali infrastrukturu i naše sportske terene oko sportske dvorane koji ga podsjećaju na olimpijsko selo, ipak poziva grad Gospić da se malo više potrudi. „Iako sam na vrijeme nagovijestio kamp, teniski teren nije uređen. Bilo bi bolje kada bi Grad osigurao veću potporu“- kaže Baltić.

Prst gore sportskim djelatnicima iz Rijeke koji su u Gospić doveli ovaj kamp i proslavljene hrvatske rukometaše. Nažalost pojedine domaće, lokalne institucije to ne prate na način na koji bi trebale. Nadamo se da će se to promijeniti jer čelnici kampa imaju plan razviti ga i učiniti čak i međunarodnim.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima