Danas policija provodi akciju provjere uključivanja pokazivača smjera

Objavljeno: 12/03/2019

GOSPIĆ- Na području cijele države, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, danas u vremenu od 10 do 14  sati policija će provoditi ciljanu preventivno – represivnu akciju, prema vozačima koji ne uključuju pokazivač smjera.

Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu vidljivo je da sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja dešavaju se lakše ili teže prometne nesreće.

Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća.

Poduzimanje navedenih aktivnosti nastavit će se i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i tijekom ciljanih aktivnosti.

PULS

Možda Vas zanima