Građani, do 12.listopada predložite policiji lokaciju na kojoj bi željeli da mjere brzinu!!!

Objavljeno: 07/10/2017

 GOSPIĆ- Da, upravo tako. Do 12.listopada možete predložiti gdje bi, odnosno na kojim lokacijama da policija mjeri brzinu 18.i 19.listopada. Temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine u razdoblju od srijede 18. listopada od 6 sati do četvrtka  19. listopada u 6 sati.

Naglasak ove akcije je na uključivanju  javnosti, odnosno građana, pa iz policije pozivaju  građane da do 12. listopada na e-mail adresu licko-senjska@policija.hr dostave lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu.

Uključivanjem medija i građana želimo podići svijest javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama, te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine“-poručuju iz policije. Oni  će, u akciju, uključiti maksimalan broj policijskih službenika, te svu tehniku, kako bi se nadzor odvijao neprekidno 24 sata.

Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

“Apeliramo na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama”- zaključuju u svome pozivu iz Policijske uprave Ličko-senjske.

Bilo bi jako dobro da se građani što više uključe u ovu akciju i predlože policiji lokacije na kojima bi htjeli da se mjeri brzina. Vjerujemo da lokacija ima itekako puno.Primjerice i do portala Lika-express gotovo svakodnevno  dolaze pritužbe građana, ne na brzu vožnju, nego na pravo divljanje po gospićkim ulicama, primjerice Smiljanskom,Pazariškom,Zagrebačkom. A to ide toliko daleko da se ne gledaju ni semafori ni ništa. Posebno je to u sitnim noćnim satima kada su te prometnice za ostale sudionike u prometu, vozače,bicikliste, pješake,a pogotovo ljude koji žive uz te ulice pravi ruski rulet. Možda policije previše kontrolira brzinu prometa na državnim cestama izvan gradova, naš je prijedlog da se nekada “spuste” i na gradske ulice gdje raznorazne jurilice itekako testiraju brzinu.

 

PULS/Milan Tomašević

Možda Vas zanima