Mađar jurio čak 250 km/h po A1 kod čvora Sveti Rok

Objavljeno: 26/10/2020

GOSPIĆ- Tijekom proteklog vikenda policija je  provela   preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

    Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. listopada u mjestu Gradina Korenička, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.76 g/kg).

 Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u petak, 23. listopada na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 46-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Možda Vas zanima