Mladić iz Ličkog Osika jurio Budačkom 205 na sat, zbog snimke na društvenim mrežama ostao bez vozačke i 10,000 kuna

Objavljeno: 10/02/2021

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske postaje Gospić proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz snimku neprimjerene vožnje koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, nad 25-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Utvrđeno je da je on 7. veljače  u 10,10 sati u Gospiću, upravljao osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake Budačkom ulicom prema centru grada, brzinom od 205 km/h gdje je ograničenje 50 km/h. On je jučer uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Gospiću, gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom  od 10 000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Pozivamo građane da nam s punim povjerenjem dojave svako neprimjereno ponašanje sudionika u cestovnom prometu, jer takva ponašanja mogu dovesti do ugrožavanja svih sudionika u prometu, kao i izazivanja prometnih nesreća s teškim posljedicama  

Možda Vas zanima