Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri prometne nesreće

Objavljeno: 17/01/2022

GOSPIĆ- Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Senja i Korenice. Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 15. siječnja u Ličkom Lešću kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,87 g/kg).
Najveća utvrđena brzina kretanja od 215 km/h izmjerena je u petak, 14. siječnja na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Gospić i odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 120 km/h, kada je 23-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PULS

Možda Vas zanima