Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Objavljeno: 31/10/2022

GOSPIĆ- Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani pohodit će groblja u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule. Stoga se na području cijele države, pa tako i Ličko-senjske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanje građana.
Da bi obilježavanje ovog blagdana proteklo u najboljem redu, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i ove će godine u suradnji sa drugim službama poduzeti sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Osobita pozornost bit će usmjerena na ostvarivanje maksimalne protočnosti  i sigurnosti prometa. Policija će pri tom postupati prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometne propise.
Također, u cilju prevencije kaznenih djela krađe, posebno u osobne automobile, savjetujemo građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu uočljivi.

 

PULS

Možda Vas zanima