Opet šverc Pakistanaca, Srbijanac u kombiju prevozio njih čak 38!!!

Objavljeno: 08/08/2018

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:

– 50-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog osnove sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i krivotvorenja isprava.

Osumnjičenog je policija zatekla u utorak, 7. kolovoza, u mjestu Bunić , Općina Udbina,  kao vozača kombi vozila na kojem su se nalazile registracijske pločice slovenskih nacionalnih oznaka, dok je u tovarnom prostoru prevozio 38  državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.

Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je kombi vozilo njegovo vlasništvo i da je zbog izvršenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma,  na kombi vozilo stavio ne pripadajuće registracijske oznake.

Osumnjičeni 50-godišnjak je  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Pakistanski državljani procesuirani su sukladno Zakonu o strancima.

Možda Vas zanima