OPREZ: policija danas provodi akciju “Brzina i pretjecanje”!

Objavljeno: 29/06/2018

GOSPIĆ- S ciljem smanjivanja nepovoljnog trenda stradavanja sudionika u prometu, posebno smrtnog stradavanja, danas , 29. lipnja u vremenu od 9 do 15 sati policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave zadarske će na području Policijske uprave ličko-senjske provesti preventivno-represivnu akciju „Brzina i pretjecanje“.

Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, nepropisnog pretjecanja, te drugih težih prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Podsjećamo:

  • brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća,

 

  • brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

 

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

 

 

 

                                                                                              Glasnogovornica

                                                                                   Policijske uprave ličko-senjske

 

                                                                                                Maja Brozičević                                                                                                

Možda Vas zanima