Pronađena i dragovoljno predana razna minsko-eksplozivna sredstva

Objavljeno: 31/08/2022

GOSPIĆ- Jučer je u Gospiću građanin dragovoljno predao policijskom službeniku automatsku pušku, dok je drugi u kući pronašao 988 komada raznog streljiva, 5 ručnih bombi, 7 metara sporogorećeg štapina i 3 komada TNT eksploziva.
Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.
Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.
Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

PULS

Možda Vas zanima