Aktivni otočki planinari

Objavljeno: 13/02/2018

Prošli vikend članove planinarskog društva Gromovača put je odveo u šetnju planinarskom stazom po otoku Rabu, točnije od Mišnjaka (početka staze) do Kamenjaka (najvišeg vrha na otoku 408 nmv).

Vodiči su bili Lufta i Željko, domaćini s Raba. Iako Gromovčani imaju već popriličan broj vrhova u svojim tabanima, ova ih je staza ipak uspjela iznenaditi ljepotom, a još više težinom. Put od oko 15-tak kilometara prošli su za cca 7 sati.

Vesela ekipa od 25 članova u rasponu od 6 do 66 godina nije se dala smesti iako im je teren bio oštar, neravan i zahtjevan. Put su im bili samo golo kamenje i stijene te suhozidi koje su često morali i preskakivati. Tijekom staze morali su proći nekoliko uspona i spusteva, ali i uvala koje skrivaju prekrasne male plaže. Prije no što su stigli do najvišeg vrha naši planinari prvo su se iz doline iza rta Krklant popeli na vrh Srednjak (331 mnv). Iako je staza teška sama po sebi našim planinarima dodatno ju je otežavala i bura.

Gromovčane je nakon osvojenog vrha ugostio Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u svojem objektu gdje su uz druženje i pjesmu proslavili uspješno osvajanje vrha. Druženje s domaćinima nastavilo se i slijedeći dan uz roštilj.

IZVOR:likaclub.eu

Možda Vas zanima