Baština u nestajanju: Kožara i Oteks

Objavljeno: 18/10/2018

OTOČAC- U maloj dvorani na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu 26. listopada  u 19 sati bit će otvorena druga izložba iz ciklusa posvećenog industrijskoj baštini grada Otočca – izložba o Industriji kože Otočac i tekstilnoj industriji Oteks. Izložba Baština u nestajanju: Kožara i Oteks bavit će se nastankom i razvojem spomenutih industrijskih pogona, gospodarskim razvojem Otočca u 20. stoljeću, ali i razvojem tekstilne i kožarske industrije u Hrvatskoj i svijetu.

Program tematskih izložbi ciklusa Baština u nestajanju provodi Muzej Gacke koji djeluje pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac. Ovaj ciklus obuhvatit će nekoliko izložbi posvećenih industrijskoj baštini grada Otočca. Prva izložba ciklusa koja je otvorena prošle godine i koju je moguće besplatno razgledati do kraja rujna bavi se pivovarom u Otočcu, druga izložba ove će godine u listopadu predstaviti industrijska postrojenja vezana za proizvodnju kože i tekstila, dok će još jedna izložba krajem 2019. obraditi tri postrojenja koja su nekoć nosila nazive Cosmochemia, DIP i INO.

Ovogodišnju izložbu podržalo je i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u okviru javnih potreba u kulturi za 2018. godinu. Izložba će biti otvorena do kraja rujna 2019. godine. Ulaz je slobodan!

Možda Vas zanima